Udland

Katolikker i Australien indrømmer overgreb

Særlig undersøgelseskommission skal kaste lys over overgreb på over 600 børn i Australien.

Katolikker i Australien indrømmer overgreb

En romersk-katolsk kirke i Australien bekræfter, at over 600 børn er blevet seksuelt misbrugt af kirkens præster. Overgrebene strækker sig tilbage til 1930'erne, oplyser BBC.

Ærkebiskoppen i Melbourne, Denis Hart, betegner sagerne som "afskyelige og skamfulde."

- Det er vigtigt at være åben om denne grusomme sag. Blandt andet for at hjælpe dem, som har været udsat for overgreb, og for at hindre, at det sker igen, siger Hart.

Han lover, at kirken vil samarbejde med en særlig undersøgelseskommission, som det australske parlament har nedsat.

Den katolske kirke i byen Victoria har indrømmet 620 overgreb til kommissionen. De fleste blev begået mellem 1960 og 1980. Det er første gang, kirken offentligt har indrømmet overgreb, skriver det australske ABC News på sin hjemmeside.

Ifølge avisen er yderligere 45 sager ved at blive efterforsket. Interessegrupper hævder imidlertid, at tallet er alt for lavt sat. De siger, at helt op til 10.000 børn kan være blevet misbrugt af kirken.

Chrissie Foster, som er mor til to piger, som blev misbrugt a en præst i 1980'erne, mener, at tallet er meget højere. Hun siger til ABC News, at hun ikke forstår, hvordan kirken nu kan love åbenhed i sagen.

- Der måtte nedsættes en undersøgelseskommission. Kirken har ikke selv løftet en finger for at standse de pædofile præster, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.