Kendiskok vender tilbage til Lønstrup

I Lønstrup slog en ung Michael "Miv" Pedersen sit navn fast - nu er han tilbage, hvor han begyndte

Efter seks års fravær er den kendte kok Michael ”Miv” tilbage i Glashuset i Lønstrup.Foto: Bente Poder

Efter seks års fravær er den kendte kok Michael ”Miv” tilbage i Glashuset i Lønstrup.Foto: Bente Poder

LØNSTRUP:Kokken Michael "Miv" Pedersen er tilbage i Restaurant Glashuset i Lønstrup, hvor han lige inden genåbningen i dag fredag 16. marts har travlt med at plante forårsblomster i de mundblæste glaspotter fra Leif Vange. Den nordjyske topkok har nemlig overtaget forpagtningen af Glashuset sammen med kolleger fra restaurationsbranchen.

Det er 12 år siden, at den unge og nyudlærte Miv begyndte sin ambitiøse kokkekarriere i Glashuset i Lønstrup sammen med sin tidligere mentor og kollega Kim Møller-Kjær. De to kokke ville give nordjyder og turister en madoplevelse med 10-retters menuer og smagsoverraskelser med råvarer fra nærområdet.

- Vi havde høje ambitioner, og der var gas på. Det var sindssygt hårdt for kroppen med sæsonarbejde. Min vægt gik op og ned, husker han.

Sammen begyndte de to kokke at lave tv-programmer på TV2/Nord, og da de 2009 fik muligheden for at flytte deres restaurant til Villa Vest med udsigt til Vesterhavet, så slog de til.

Brug for en pause

Opmærksomheden for de to ambitiøse kokke kom også fra madanmeldere, og Miv øgede opmærksomheden når han flere gange røg "næsten" helt til tops ved DM for kokke.

- Der er ikke mange selvstændige kokke, som stiller op i DM. Det var svært at fokusere på at forberede mig, når jeg havde så mange gøremål, fortæller Miv.

I 2012 havde Miv lyst til at prøve sig selv af med andre projekter, og han trak sig ud af Villa Vest.

- Jeg havde brug for et afbræk for lige at mærke efter og få lov til at trække vejret, fortæller han.

Han fik i samme periode konstateret diabetes 1, og skulle herefter lære at leve med sygdommen samtidig med at han skulle kunne arbejde som kok. For De høje ambitioner var der stadig.

På den igen

Men inden Miv igen skulle åbne flere restauranter var der lige en førsteplads i DM for kokke, som vinges af. Med den i hus i 2013, var der ro i sindet, og samme år åbnede han tapasrestauranten CanBlau i Aalborg. I 2016 genåbnede han den lukkede gourmetrestaurant Tabu i Aalborg.

- Jeg kunne sagtens være taget til København eller udlandet, men jeg kan godt lide udfordringen ved at drive restaurant i Nordjylland.

- Tabu stiler efter international anerkendelse.

Tilfældigt gensyn

Det lå ikke i kortene, at Miv skulle tilbage til Lønstrup. Men da hans gamle udlejer, Leif Vange fra Lønstrup, spurgte, om ikke Miv kendte en kok, som kunne være interesseret i at komme til Lønstrup og drive Restaurant Glashuset, så tog det ikke mere end et par dage, før Miv tilbød selv at springe til i partnerskab med sine to faste samarbejdspartnere, Claus Broberg og Jimmy Holm, samt nogle af sine nøglemedarbejdere fra restauranterne i Aalborg.

- Det giver god mening for os, fordi vi gerne ville udvide og udnytte synergieffekten ved, at vores kokke kan arbejde flere steder alt efter, hvor behov. F.eks. lukker Tabu ned i juli, hvor der er travlt i Lønstrup, siger Miv.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.