Kendt byggefirma har fået ny ledelse

Generationsskifte efter 40 år - nu er der tre i ledelsen

Den gamle og den nye ledelse. Fra venstre ses virksomhedens to stiftere og tidligere direktører, Georg Thinggaard og Flemming Larsen, og derefter følger den nye ledelse, der udgøres af direktørerne Jens Nielsen, Morten Buus og David Madsen.Foto: Martin Damgård

Den gamle og den nye ledelse. Fra venstre ses virksomhedens to stiftere og tidligere direktører, Georg Thinggaard og Flemming Larsen, og derefter følger den nye ledelse, der udgøres af direktørerne Jens Nielsen, Morten Buus og David Madsen.Foto: Martin Damgård

AALBORG:Efter 40 år i spidsen for TL Byg i Aalborg er svogrene Georg Thinggaard og Flemming Larsen nu ved at drosle ned, og derfor har de overladt ledelsen af entreprenørfirmaet til et triumvirat af direktører.

- Når ledelsen nu er blevet udvidet fra to til tre mand, hænger det sammen med et ønske om at styrke den. De tre direktører har hver sit kompetenceområde og kender hinanden godt efter at have arbejdet sammen i flere år, fortæller en af de afgående direktører, Georg Thinggaard.

Firmaet har været i gang med at forberede sit generationsskifte i fem år efterhånden, og det går helt som ønsket.

Den nye ledelse består af David Madsen, Morten Buus og Jens Nielsen, og de er stillet helt lige i organisationen, oplyser den sidstnævnte, der også vurderer, at deres forskelligheder giver styrke:

- Vi kan vende fordele og ulemper ved de forskellige opgaver i løbet af meget kort tid, og desuden har vi jo stadig de to tidligere chefer helt tæt på i nogle år endnu, hvilket er en stor fordel, blandt andet fordi de kender firmaets gamle kunder, siger Jens Nielsen.

Han synes helt enkelt, at det er super at have de garvede stiftere tæt på under generationsskiftet:

- Når man kommer ind i ledelsen af en virksomhed, synes man i begyndelsen, at det handler om at overtage det hele hurtigst muligt, men i virkeligheden er det rigtig godt med en glidende overgang i løbet af nogle år, fastslår han.

Begyndte i et hønsehus

Georg Thinggaard og Flemming Larsen begyndte i meget ydmyge omgivelser, da de stiftede firmaet i 1974, nemlig i et tidligere hønsehus i Frejlev, men det er gået fremad lige siden for firmaet, der er kendt for sine røde containere - men ikke for sine annoncer. Faktisk har man aldrig indrykket en eneste annonce i aviserne.

Ikke desto mindre kan man i dag konstatere, at firmaet er vokset støt gennem alle 40 år, ikke mindst i dette århundrede, og virksomhedens arbejde kan spores i form af en lang række parcelhuse, erhvervsbyggerier og meget andet i både Nordjylland og andre dele af landet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.