Kendt forsker på besøg

Ledende sundhedsplejerske Anne Bonde og hendes kolleger skal på kursus med Kari Killen. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Ledende sundhedsplejerske Anne Bonde og hendes kolleger skal på kursus med Kari Killen. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Kari Killén, der er en anerkendt forsker og forfatter indenfor socialt arbejde specielt med fokus på omsorgssvigt, kommer til Brønderslev. Det er Sundhedsplejen, der har fået det op at stå, og Kari Killén vil give tre kursusgange på hver to dage for en række ansatte i kommunen, blandt andet indenfor Sundhedsplejen, Dagplejen og Familiecentret, ligesom der også deltager integrationsmedarbejdere og støttepædagoger.

Det kommet til at gøre en forskel for kommunens familier, mener Anne Bonde, ledende sundhedsplejerske.
- Formålet med kurset er at højne fagligheden. Vi skal blive endnu bedre til tidlig opsporing og til tidligt at at afdække problemer i familien. Vi skal finde problemerne, inden de er blevet et problem - og sætte tidligt ind med støtte og hjælp, fortæller Anne Bonde.
Den tidlige opsporing er meget afhængig af de sundhedsplejersker, der kommer ud i hjemmene.
- Vi vil få redskaber, der gør dem mere skarpe i at se de her ting, mener Anne Bonde.
Kurset skulle gerne få sundhedsplejerskerne til at blive endnu dygtigere til at gøre en indsats for børnefamilierne. Vi kvalificerer sundhedsplejerskerne til hurtigt at få skabt et overblik over, hvad der er på spil, så vi kan komme hurtigere i gang med at undersøge, hvad familien har brug for, siger Anne Bonde, der også tror på, at det bliver til gavn at alle får en fælles teoretisk forståelse af området.Vi glæder os meget til kurset.
Godt 40 deltager i kurset, afvikles efter inspiration fra Jammerbugt Kommune.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.