Udland

Kendt komiker likvideret i fejlslagen stat

Sports- og underholdningsfolk lever livet farligt i Somalia. Komikere og fodboldspillere bliver slået ihjel.

Kendt komiker likvideret i fejlslagen stat

Ukendte gerningsmænd har skudt og dræbt en af Somalias førende komikere midt i hovedstaden, Mogadishu, som også er landets største by.

Den dræbte mand, som hedder Abdi Jeylani Malaq Marshale, blev slået ihjel sent tirsdag aften, da han forlod radiostationen Kulmiye, hvor han arbejdede som radiodramatiker og producer.

- To mænd skød Marshale og sårede ham alvorligt, og komikeren blev senere erklæret død, fortæller politimanden Mohamed Gaal.

Han tilføjer, at gerningsmændene slap væk efter nedskydningen.

Kolleger sørger nu over tabet af Marshale, der omtales som en "leder" på underholdningsscenen i den krigshærgede nation på Afrikas Horn.

Drabet på komikeren, som også arbejdede for det London-baserede tv-station Universal, er det seneste angreb i en serie af tilsyneladende målrettede mord på folk i mediebranchen.

I løbet af 2012 er mindst én journalist blevet slået ihjel om måneden, og også andre dele af det somaliske samfund frygter for deres liv.

I fredags blev førstemålmanden på landets U17-fodboldlandshold brutalt myrdet efter et træningspas i Mogadishu.

Den unge landsholdsspiller Abdulhader Dheere Hussein var på vej hjem fra træning, da ukendte gerningsmænd slog ham ihjel.

I de sidste tyve år har Somalia været uden nogen fungerende centralregering, og mange dommere, spillere, trænere og fans er blevet slået ihjel eller arresteret på grund af deres involvering i sport.

Ekstreme religiøse elementer i landet fordømmer fodbold og andre sportsgrene.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.