Kendte youtubere til nordjysk festival

Lakserytteren og andre kendisser deltager ved ny festival, som sætter fokus på nye sociale medier

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Duoen ”Kender du Det” deltager også. Foto: Hippo

THY:YouTopia er en nyskabende kulturfestival, der bliver afholdt i KulturRummet i Thisted 5.-6. oktober 2018. Festivalen er gratis at deltage i, og man kan forvente at møde store danske youtubere, overvære skarpe debatter og deltage workshops. Da der er fri adgang men begrænsede pladser, så anbefaler arrangørerne, at man tilmelder sig.

- Vi får besøg af youtuberne Kristine Sloth, Lakserytteren, Kender du Det, Sebs Kanal og Johan samt den lokale booktuber Josefine Mayann, skriver Emilie Giese fra KulturRummet i en pressemeddelelse.

- Vi vil tage YouTube seriøst. Lige nu taler vi alt for unuanceret om YouTube, men med YouTopia Festival vil vil vise, at YouTube har noget på hjerte, og at det er et univers, der er værd at fordybe sig i, skriver Emilie Giese. Festivalen skydes i gang med en DemokraTour-debat på Thisted Gymnasium fredag kl. 12-14. Her deltager også Zetland-journalist Frederik Kulager, lokalpolitiker Joachim Plaetner Kjeldsen (AL) og youtuberen Lakserytteren.

- Arrangementet handler om unge-demokrati på YouTube og andre sociale medier på godt og ondt. Nærmere bestemt, hvordan YouTube kan være med til at engagere unge og skabe debat, og omvendt, hvordan det kan have en negativ effekt for eksempel i forhold til radikalisering. Herunder kommer debatten ind på ting som digital dannelse, "influencers" og "hate", siger Gustav Hertz Holm, Demokratour.

Festivalen er et samarbejde mellem unge kræfter fra DemokraTour, en deltidsansat projektleder fra KulturRummet og en gruppe unge thyboer i alderen 12-20 år. Omkring 60 frivillige har været inde over projektet i løbet af det sidste halve år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.