Kenya afviser dopingbeskyldninger som smædekampagne

Doping har længe spøgt i kenyansk atletik, men aktuelle beskyldninger afvises af landets forbund.

Det kenyanske atletikforbund afviser de dopingbeskyldninger, der har ramt hele atletiksporten.

Ifølge kenyanerne er der tale om en smædekampagne, efter at den tyske tv-station ARD lørdag viste en dokumentar om lækkede resultater af dopingtester.

- Vi kan ikke undgå at pointere, at dokumentaren er et forsøg på smædekampagne mod vores løbere med uberettiget mistænkeliggørelse, mens de forbereder sig i landets tjeneste før Beijing (VM i Beijing fra den 22. august, red.)

- De uberettigede påstande om de kenyanske atleter har et bevidst mål om at afspore forberedelserne til og deltagelsen i VM for det kenyanske atletiklandshold, lyder det ifølge Reuters fra forbundet i en meddelelse søndag.

Mens ingen danske atleter umiddelbart er blandet ind i dopingskandalen, så viser materialet, som den britiske avis The Sunday Times og den tyske tv-station ARD er kommet i besiddelse af, at 18 kenyanske medaljer fra 2001-2012 er vundet af atleter med mistænkelige blodværdier.

De to medier har fået adgang til over 12.000 dopingprøver fra samlet set 5000 forskellige atletikudøvere.

Og ifølge dokumentaren har hver tredje VM- og OL-medaljetager fra 2001 til 2012 inden for atletikkens udholdenhedsdiscipliner afleveret "mistænkelige" blodprøver med unormale værdier.

Materialet er angiveligt lækket fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF) og offentliggjort tre uger før VM i Beijing.

Kenya har nogle af verdens bedste mellem- og langdistanceløbere, men flere kenyanske løbere har de senere år afleveret positive dopingprøver.

Det gælder blandt andre for vinderen af maratonløbene i Boston og Chicago Rita Jeptoo, der i februar fik to års karantæne efter at have afleveret en positiv test.

I december i fjor kritiserede Kenyas største stjerne og nuværende OL-mester på 800 meter-distancen, David Rudisha, det kenyanske forbund for ikke at gøre nok for at bekæmpe doping.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.