Kenya sørger efter massakre på universitet

Kenya er et land i dyb sorg dagen efter, at militante fra al-Shabaab angreb et universitet og dræbte 147.

En pårørende til af de dræbte studenter støttes af tililende ved universitetet fredag. Foto: AP/POLFOTO

En pårørende til af de dræbte studenter støttes af tililende ved universitetet fredag. Foto: AP/POLFOTO

Pårørende til savnede søger desperat efter flere oplysninger, mens andre venter på at få udleveret ligene af deres kære, som blev ofre for den militante gruppe al-Shabaabs blodige angreb i Kenya torsdag.

Angrebet mod universitetet i byen Garissa, der ligger tæt på grænsen til Somalia, kostede i alt 147 mennesker livet og sårede mindst 79 andre.

Overlevende har fortalt, hvordan de bevæbnede mænd hånede ofrene, inden de dræbte dem.

Blandt andet blev studerende tvunget til at ringe til deres forældre og bede dem opfordre til, at kenyanske soldater skal forlade Somalia. Efter opringningen blev de studerende skudt, har nogle af de overlevende fortalt.

Flere overlevede ved at spille døde, da de militante bevægede sig rundt på universitetet i jagten på flere, de kunne dræbe.

Belejringen af universitetet, der varede hele dagen, endte med, at de fire gerningsmænd udløste deres selvmordsbombeveste inde på universitetet.

Fredag var mange af de overlevende og pårørende samlet ved indgangen til universitetet.

- Jeg er så bekymret, jeg har en søn som var blandt de studerende, der var fanget inde på universitetet, og jeg har intet hørt siden i går, siger en ældre mand, Habel Mutinda, mens tårerne strømmer ned ad kinderne på ham.

- Jeg har prøvet at identificere hans lig blandt de dræbte, og jeg bliver nødt til at gøre det, inden liget bliver dårligt i varmen. Jeg har camperet her i nat, det er virkelig svært, det gør ondt, siger han.

Kenyas indenrigsminister, Joseph Nkaissery, besøgte fredag stedet hvor de mange studerende blev dræbt. Han understreger, at landet ikke vil bøje sig for trusler fra somaliske al-Shabaab.

- Kenyas regering vil ikke lade sig skræmme af terrorister, der forsøger at ydmyge en regering ved at dræbe uskyldige civile, siger ministeren og lover, at regeringen vil reagere på angrebet.

Al-Shabaab har taget skylden for angrebet i Garissa. Det var også al-Shabaab, der i september 2013 angreb indkøbscentret Westgate i den kenyanske hovedstad, Nairobi, og dræbte 67 mennesker.

Målt i menneskeliv er torsdagens massakre på universitetet i Garissa det værste, Kenya har oplevet siden 1998, hvor den amerikanske ambassade blev mål for et bombeangreb, som al-Qaeda stod bag. Dengang blev 213 mennesker dræbt af en kraftig bombe skjult i en lastbil.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.