Kenyanere triumferer i London Marathon

Eliud Kipchoge og Jemima Sumgong kom først over målstregen for henholdsvis mænd og kvinder i London Marathon.

Ritzau
2016 Virgin Money London Marathon Foto: Reuters/Peter Cziborra
24. april 2016 13:25

Hos både mænd og kvinder blev søndagens traditionsrige London Marathon vundet af en løber fra Kenya.

Hos mændene var det 31-årige Eliud Kipchoge, som passerede målstregen.

Han kom i mål i tiden 2 timer, 3 minutter og 5 sekunder. Det er den hurtigste tid nogensinde ved maratonløbet i den engelske hovedstad.

Landsmanden Dennis Kimettos otte sekunder hurtigere verdensrekord fra 2014 var reelt i fare, men mod slutningen faldt tempoet en anelse.

Kipchoge har tidligere været ekspert i kortere distancer, og i 2003 blev han verdensmester i 5000-meter-løb. På samme distance har han også to olympiske medaljer - en af sølv og en af bronze.

På kvindesiden blev løbet også vundet af en kenyaner. Jemima Sumgong kom først over målstregen, selv om hun undervejs var i problemer.

Ved et vanddepot stødte hun sammen med to andre løbere og måtte en tur i asfalten. Det forhindrede dog ikke Sumgong i at kæmpe sig tilbage og vinde fem sekunder foran sidste års kvindelige vinder, etiopieren Tigist Tufa.

Vindertiden var 2 timer 22 minutter og 58 sekunder. Det var over to minutter langsommere end Sumgongs personlige rekord på distancen.

Hun har tidligere vundet maratonløb i Rotterdam og Las Vegas.

Mere end 38.000 løbere stillede til start ved London Marathon. Løbet er samtidig en del af serien "World Marathon Majors", som også tæller løbene i Tokyo, Boston, Chicago, New York og Berlin.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...