Kenyansk leder rejser fra Rio efter doping-bestikkelse

Leder af Kenyas atletikhold er kaldt hjem fra OL. Han har angiveligt tilbudt at advare atleter om dopingprøve.

Det kenyanske OL-hold er kommet i fokus i en sag om doping allerede et døgn efter den officielle åbning i Rio.

Lederen af Kenyas atletikhold er blevet kaldt hjem fra de olympiske lege, da han beskyldes for at have tilbudt at advare om forestående dopingprøver mod en betaling på op mod 87.000 kroner.

Afsløringen er kommet frem i avisen Sunday Times og den tyske tv-station ARD.

Atletik-lederen Michael Rotich bliver af medierne filmet, mens han kræver 10.000 pund for at advare en britisk træner om kommende dopingprøver.

I videoklippet kræver Rotich tilsyneladende et engangsbeløb til gengæld for at give 12 timers varsel forud for en dopingprøve. Det kan han angiveligt sørge for, fordi han kender personer, der står for at tage de officielle prøver.

Kenyas antidopingagentur (Adak) har over for BBC bekræftet, at organisationen vil undersøge sagen.

- Adak vil undersøge, efterprøve og kontrollere denne nye beskyldning, lyder det fra Japhter Rugut, Adaks øverste leder.

Selv forsvarer Rotich sig med, at han kun gik med til undercover-journalisternes forespørgsel for at finde ud af, hvem de var og "beskytte atleterne".

Journalisterne udgav sig for at være en britisk træner og en agent for atleter.

ARD-journalist Hajo Seppelt har på Twitter gengivet en udtalelse fra Kenyas atletikforbund. Her fremgår det, at Rotich er blevet kaldt hjem fra OL, "så vi kan undersøge hans rolle nærmere".

- Der er tale om meget alvorlige beskyldninger, og vi kan ikke have en person med en sådan moral til at stå i spidsen for vores hold, skriver forbundet.

For en måned siden blev kenyansk atletik også fedtet ind i beskyldninger om doping. Her havde Sunday Times og ARD infiltreret et elitetræningscenter, hvor de filmede pakker med epo samt brugte kanyler.

To læger, der var tilknyttet centret, var tilsyneladende også villige til at dele ud af det ulovlige præparat.

Adskillige kenyanske atleter er blevet taget for brug af doping de seneste måneder, og Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har længe haft øjnene rettet mod Kenya, der i lang tid har domineret flere af atletikkens løbedistancer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.