Kerbers fantastiske år kulminerer med triumf i US Open

Tyske Angelique Kerber vandt finalen i grand slam-turneringen over Karolína Plísková i tre sæt.

2016 U.S. Open - Day 13 Foto: Scanpix/Don Emmert

2016 U.S. Open - Day 13 Foto: Scanpix/Don Emmert

Angelique Kerber kan for første gang i karrieren kalde sig vinder af US Open, efter at hun lørdag vandt finalen i tre sæt over Karolína Plísková fra Tjekkiet.

Dermed understreger den 28-årige tysker fra Bremen, at hun er verdens for tiden bedste kvindelige tennisspiller.

Det bliver der sat endnu en tyk streg under mandag, når den nye verdensrangliste udkommer med hendes navn øverst.

6-3, 4-6, 6-4 lød sætcifrene i en kamp, hvor det ellers i tredje sæt så ud til, at undertippede Plísková havde fået krammet på Kerber.

Den hårdtslående tjekke bragte sig foran 3-1 efter et tidligt servegennembrud, men Kerber kæmpede sig tilbage til 3-3.

Her var tyskeren nede med 0-30, men så viste hun nogle af de kvaliteter, der i en relativt sen alder har givet hende et kæmpe gennembrud på den internationale tennisscene.

Kerber, der også satte en stopper for Caroline Wozniacki i semifinalen, vandt en række bolde på særdeles vigtige tidspunkter, så selv om kampen egentlig var ganske lige, trak hun i sidste ende fra Plísková.

En afgørende faktor i den godt to timer lange kamp blev antallet af uprovokerede fejl fra Plísková, der havde 47 mod Kerbers 17.

Kerber vandt i januar Australian Open, var i juli i finalen i Wimbledon mod Serena Williams, og nu kan hun også kalde sig mester i US Open, der er årets sidste grand slam-turnering.

- Det er fantastisk at vinde min anden grand slam-turnering i år. Det er min karrieres højdepunkt. At være nummer ét og vinde grand slam-titler har været min store drøm, siden jeg var en lille pige, siger Angelique Kerber.

Hun begyndte året som nummer ti i verden, men har med stille og rolige skridt nærmet sig Serena Williams på førstepladsen. Den snupper hun nu, efter at Williams har siddet solidt på tennistronen i 186 uger - i træk.

Kerber bliver den ældste spiller nogensinde til at debutere på verdensranglistens førsteplads.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.