Udland

Kerry kondolerer og drøfter kamp mod terror i Bruxelles

Den amerikanske udenrigsminister er ankommet til Bruxelles, der er spændt og i sorg efter terrorangrebet.

Kerry Foto: Scanpix/Alexander Nemenov

Kerry Foto: Scanpix/Alexander Nemenov

USA's udenrigsminister, John Kerry, er langfredag kommet til den belgiske hovedstad, Bruxelles, hvor han vil vise USA's støtte til det terrorramte Belgien.

- Ankommet til Belgien for at overbringe vore dybe kondolencer, skriver Kerry på Twitter.

Han siger videre, at selvmordsattentaterne i lufthavnen i Bruxelles og i en metrostation i tirsdags understreger behovet for at gå imod voldelige ekstremister og sætte en stopper for den svøbe, der kommer fra Islamisk Stat (IS).

Kerry kommer til Belgien fra Ruslands hovedstad, Moskva, hvor han har haft møder med præsident Vladimir Putin og sin kollega i Rusland, udenrigsminister Sergej Lavrov.

På dagsordenen under forhandlingerne i Kreml har været en våbenhvile i Syrien, hvor IS sidder på store landområder, og hvortil mange muslimer fra vesteuropæiske lande rejser ned for at kæmpe for IS eller modtage træning, der kan bruges til terrorangreb.

I Bruxelles mødes Kerry med belgiske ledere, herunder premierminister, Charles Michel. Han mødes også med kong Philippe.

Belgien forsøger lige nu at komme til hægterne efter tirsdagens blodbad, der kostede 31 mennesker livet, mens næsten 300 blev såret.

Attentatet har også ført til heftig kritik mod myndighederne, der ikke har været i stand til at forhindre attentatet.

Belgien hævede for en uge siden sikkerhedsniveauet til landets højeste på grund af jagt på militante islamister.

Salah Abdeslam, eftersøgt i forbindelse med det store terrorangreb i Paris i november i fjor, blev anholdt for en uge siden i Bruxelles, men alligevel har gerningsmændene, hvoraf flere - måske alle - havde tråde til Abdeslam, været i stand til at begå det blodige angreb lige for næsen af de mange politifolk.

Abdeslam har været eftersøgt siden november, og det menes, at han har befundet sig i Bruxelles i en stor del af tiden.

Det vækker undren hos mange belgiere og i medier, at indbyggere i de indvandrertunge kvarterer, hvor han menes at have opholdt sig, ikke er gået til myndighederne.

Sikkerhedsniveauet blev i øvrigt sænket igen torsdag aften.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.