Udland

Kerry om Putin-møde: Vi deler interesser om Syrien

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, var positiv før mødet med den russiske præsident Vladimir Putin.

Kerry om Putin-møde: Vi deler interesser om Syrien

John Kerry gjorde en ihærdig indsats for at klinke skår og finde fælles fodslag omkring Syrien-konflikten, da den amerikanske udenrigsminister tirsdag indledte sit mødet med den russiske præsident Vladimir Putin i Moskva.

- USA tror fuldt og fast på, at vi deler klare fælles interesser i forhold til Syrien, sagde John Kerry ved presseseancen før selve mødet.

- Det er mit håb, at vi i dag vil være i stand til at grave lidt dybere i dette og se, om vi kan finde et fælles standpunkt.

De to lande har hidtil haft vidt forskellige syn på den alvorlige konflikt i Syrien, hvor flere end 70.000 mennesker menes dræbt og millioner er drevet på flugt af blodsudgydelserne i landet.

USA har beskyldt russerne for at bevæbne præsident Bashar al-Assads regime, mens amerikanerne på den anden side har overvejet at bevæbne oppositionen.

Den russiske præsident betonede indledningsvist de fælles ønsker, men sagde også, at Rusland var i gang med at forberede et svar på præsident Barack Obamas besked i april.

Beskeden kom i forlængelse af, at USA havde sortlistet 18 russere for brud på menneskerettighederne.

- Jeg mener, at det er meget vigtigt, at vores centrale ministre og institutioner, blandt dem udenrigsministeriet, samarbejder i forsøget på at finde løsninger på de højaktuelle sager, sagde Vladimir Putin.

- Jeg er glad for at se dig, for det giver muligheden for at diskutere sager, som vi opfatter som vanskelige, mand til mand.

Besøget i Moskva er John Kerrys første, siden han tiltrådte på posten som udenrigsminister i februar.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.