Kevin Magnussens gode ry overbeviste barsk boss

Renault-chef Frédéric Vasseur har fået et godt indtryk af Kevin Magnussen, som tirsdag og onsdag tester bilen.

RB PLUS Magnussens gode ry overbeviste barsk boss AUTO-PRIX-F1-ESP-TEST, Kevin Magnussen Foto: Free/Josep Lago

RB PLUS Magnussens gode ry overbeviste barsk boss AUTO-PRIX-F1-ESP-TEST, Kevin Magnussen Foto: Free/Josep Lago

Frédéric Vasseur slår en høj latter op, da han bliver konfronteret med rygtet om, at han er en af motorsportens hårde hunde.

- Det er jeg vist ikke den rigtige til at svare på. Men okay, måske er jeg hård i min ledelsesstil. Det er i hvert fald ikke første gang, jeg hører det, siger han.

Vasseur er før denne sæson hentet ind som løbsdirektør for Renaults Formel 1-hold og er således chef for Kevin Magnussen, der er tilbage i den prestigefyldte klasse.

Den 46-årige franskmand er kendt for ikke at pakke tingene ind, og nogle finder hans stil temmelig barsk. Men han har også ry for at kunne gøre talenter til internationale topnavne.

Efter mange års arbejde i klasserne under Formel 1 er Vasseur selvfølgelig slet ikke ukendt med sin nye danske elev, selv om de ikke har arbejdet sammen tidligere.

- Jeg har kendt Kevin i lang tid fra ungdomsserierne, og jeg er overbevist om, at han kommer til at levere varen.

- Den feedback, jeg har fået fra de hold, han har været på, beskriver en kører, der er ekstremt dedikeret. Kevin har et virkelig godt ry, siger Vasseur.

Magnussens første flirt med Formel 1 endte som en stor nedtur, da McLaren vragede ham efter første sæson.

Men Vasseur påpeger, at det skal ses som en fordel, at danskeren trods alt har Formel 1-erfaring. Han er kommet til et hold i en opbygningsfase og har en makker - Jolyon Palmer - der er ny i motorsportens kongeklasse.

- Han kan bibringe os noget med de erfaringer, han har gjort sig. Vi er ved at bygge et hold op, og det er vigtigt med en stærk base. Den kan Kevin give os. Han kommunikerer allerede meget med holdet, siger Vasseur.

I den forgangne uge fik Magnussen en positiv start på Renault-karrieren. Ved testkørslerne i Barcelona viste han ingen tegn på rust trods fraværet fra Formel 1 i 2015-sæsonen.

Det passer ind i Vasseurs kram, da man fornemmer, at han helst ser hurtige fremskridt hos sine kørere.

- Begge kørere har kontrakt for en sæson. Formel 1 flytter sig hele tiden, og du kan ikke bare sige, at en kører bliver på holdet i fem eller seks år. Lige nu handler det mere om at bygge en stærk base for holdet.

- Det er meget vigtigt, at det er de helt rigtige kørere, for hele holdet skal jo bygges op om dem. Men først og fremmest skal vi levere en bil, som de kan lave resultater i. Det må være den rigtige rækkefølge, siger Vasseur.

Også i denne uge tester Formel 1-feltet forud for sæsonen, der begynder i Melbourne 20. marts. Magnussen sidder bag rattet i Renault-raceren i Barcelona tirsdag og onsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.