Udland

Kidnappede kvinder og børn befriet i grænseby

Nogle af ofrene har været kidnappet i op til fire måneder i Mexico. Tre mistænkte er anholdt i sagen.

Kidnappede kvinder og børn befriet i grænseby

Mexicansk politi har befriet 73 mennesker, som har været holdt fanget ved grænsen mellem Mexico og USA.

Kvinder og børn er blandt ofrene, og flere har været kidnappet i op til fire måneder, mens gerningsmændene har krævet penge fra deres familier.

Politiet havde fulgt kidnapperne til et hus i den mexicanske grænseby Reynosa og opsnappede desuden foruroligende telefonopkald, som fik betjentene til at reagere.

37 af de kidnappede kommer fra Mexico, 19 er fra Honduras, 14 stammer fra Guatemala og tre er fra El Salvador, oplyser de mexicanske myndigheder.

Nogle af ofrene hævder, at de er blevet seksuelt misbrugt.

Politiet har tilbageholdt tre mistænkte, som menes at have kidnappet ofrene i busser eller på busstationer, lyder det.

Ud over de 73 fanger fandt politiet våben og narkotika i huset - blandt andet 700 patroner, en håndgranat og næsten 10.000 kilo marihuana.

Reynosa ligger i Tamaulipas - syd for delstaten Texas i USA - og det er et af de mest voldelige områder i Mexico. Her kæmper rivaliserende bander om de lukrative narkoruter til USA.

I 2010 blev 72 personer fundet i en massegrav i Tamaulipas. Mexicos brutale narkokartel Zetas blev sat i forbindelse med drabene.

Enrique Peña Nieto blev Mexicos præsident i december sidste år, og han har lovet at slå hårdt ned på narkokartellerne og reducere volden i landet.

Under hans forgænger blev omkring 70.000 mennesker slået ihjel i narkokrigen. Antallet af drab er faldet, siden Mexico fik ny præsident, men kampen om stofferne og millionerne koster stadig omkring 1000 mennesker livet hver måned.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.