Kolding bryder båndene til København

håndboldbastarden hos mændene er nu en saga blot

Bo Spellerberg (th.) og resten af KIF-holdet skal ikke længere køre til København for at spille hjemmekampe. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Bo Spellerberg (th.) og resten af KIF-holdet skal ikke længere køre til København for at spille hjemmekampe. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD:Rygterne har svirret et stykke tid, og torsdag bekræfter håndboldklubben KIF Kolding København det selv på sin hjemmeside. København er ikke længere en del af klubben.

Fremover vil klubben udelukkende have base i Kolding og lystre navnet KIF Håndbold med en helt ny ledelse og bestyrelse.

Det betyder blandt andet et farvel til den mangeårige direktør Jens Boesen.

Tilknytningen til København varede i seks år for den traditionsrige klub.

Klubben har haft store økonomiske problemer, men en ny gruppe investorer har valgt at sprøjte ni millioner kroner ind i projektet.

Samtidig har en række af de tidligere investorer eftergivet gæld på 11 millioner kroner, så klubben nu igen kan skrive kontrakter med spillere.

- Der har været et kæmpe forarbejde med at få den nye struktur på plads, lyder det fra en af investorerne, direktør i Autocentralen Anders Jensen, ifølge hjemmesiden.

- Vi har simpelthen renset tavlen ren, så klubben kan koncentrere sig om at få ro på spillet og bygget en sponsorstrategi op. Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger fra både nuværende og tidligere sponsorer, så det tegner godt.

Anders Jensen bliver næstformand i den nye bestyrelse, hvor Brian Stein bliver formand.

Den nye ledelse forventes at være på plads 1. juli, og hele administrationen rykker fra havnen i Kolding tilbage til lokalerne i Sydbank Arena.

KIF Kolding København blev skabt i sensommeren 2012, da AG København gik konkurs.

Stjernerne Lars Jørgensen, Kasper Hvidt og Joachim Boldsen trak sponsorer med fra AG København til Kolding og skabte det lidt geografisk specielle projekt med kampe i både Kolding og Brøndby Hallen.

Alle tre profiler har nu stoppet karrieren, og siden klubbens seneste mesterskab i 2015 er tilskuertallene i Brøndby Hallen dalet kraftigt.

Det satte gang i snakken om at droppe københavnerdelen af klubben, og nu er beslutningen altså taget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.