KIF Kolding håber på overraskelse mod Barcelona

KIF Kolding København har aldrig slået Barcelona i en kamp om point, men håbet er der før søndagens møde.

Syvende gang er lykkens gang.

Sådan lyder ønsket fra KIF Kolding København, før søndagens stormøde med FC Barcelona i håndboldens Champions League.

Kampen spilles i Brøndby Hallen, og selv om der er hjemmebane til danskerne, så ved man godt, at det er en klassemodstander, der venter.

- Barca (Barcelona, red.) har to eller i nogle tilfælde tre verdensklassespillere på alle positioner. Derfor har vi nu alligevel tænkt os at give dem kamp til stregen.

- Og kan vi så igen få en fantastisk medlevende kulisse i Brøndby, kan vi forhåbentlig skabe en overraskelse, lyder det fra KIF-træner Henrik Kronborg til klubbens hjemmeside.

KIF leverede en flot indsats, da det senest blev til et knebent nederlag på 31-33 til polske Kielce i Champions League. Det skete, efter at opgøret ugen forinden var endt med et KIF-nederlag på otte mål.

Men statistikken er ikke med det danske hold. I seks opgør om vigtige point er det aldrig lykkedes KIF at vinde over Barcelona. De to klubber mødtes første gang i december 1997 i semifinalen i den europæiske Super Cup, og her vandt Barcelona 37-26.

Barcelona vandt også sikkert i Champions League i 2009-2010-sæsonen på hjemmebane, men i returopgøret dengang var KIF tæt på med uafgjort.

I sidste sæson hentede KIF også en uafgjort mod Barcelona i Champions League hjemme, mens det blev til nederlag ude, og den 24. oktober gæstede KIF Barcelona, som vandt 28-25.

KIF-målmand Kasper Hvidt ser frem til at møde det forsvarende Champions League-mesterhold, og han er fortrøstningsfuld i forhold til KIF's niveau i øjeblikket.

- Vores eget spil er blevet bedre og bedre i den seneste tid, hvilket giver os troen på vores muligheder. Vi har flere spillere til rådighed nu, hvilket er en fordel i en kamp som mod Barcelona, siger den tidligere danske landsholdsmålmand.

Kasper Hvidt ser også frem til en hed kulisse i Brøndby.

- Jeg håber, at alle tilskuere også glæder sig og møder op med en plan om at give os den maksimale støtte. Jeg kan love, at vi spillere glæder os enormt, siger Kasper Hvidt.

Efter nederlaget til Kielce ligger KIF stadig sidst i gruppe B. Seks ud af otte hold går videre, og KIF har blot to point for otte kampe. Kristianstad fra Norge og franske Montpellier har begge fire point.

Kristianstad for en kamp mere end KIF. Senere i turneringen besøger begge hold KIF.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.