Udland

Kijev rystet af nye voldsomme sammenstød: En dræbt

Få timer efter våbenhvile slås politi og demonstranter på Uafhængighedspladsen i Ukraines hovedstad.

Ukrainske demonstranter har efter voldsomme kampe med sikkerhedsstyrker genindtaget Uafhængighedspladsen, Maidan, i Kijev, hvor flere betjente ifølge ukrainsk tv bliver ført bort af kampklædte aktivister, og en demonstrant torsdag meldes dræbt.

Tv-billeder viser demonstranter storme frem på områder af pladsen, som onsdag var blevet indtaget af urobetjente og sikkerhedsstyrker dagen efter de mest blodige uroligheder i Ukraine i mere end 20 år.

Mindre end 12 timer efter, at præsident Viktor Janukovitj og de to oppositionsledere Vitalij Klitsjko og Arsenij Jatsenjuk aftalte en våbenhvile, ser denne allerede ud til at være brudt.

De nye voldsomme sammenstød kommer netop, som udenrigsministrene fra Tyskland, Polen og Frankrig er ankommet til den ukrainske hovedstad for at overtale præsidenten og de to oppositionsledere til at vende tilbage til forhandlingsbordet.

- Situationen er ude af kontrol, siger Klitsjko ifølge nyhedsbureauet dpa efter sit møde med ministrene Frank-Walter Steinmeier, Radoslav Sikorski og Laurent Fabius.

Oppositionspolitikeren beskylder politiet for at være skyld i, at våbenhvilen ikke holdt længere.

Ifølge netavisen Kiev Post meldes en af demonstranterne dræbt i de nye sammenstød, hvorved dødstallet vil være steget til 29 oven på tirsdagens blodsudgydelser på Uafhængighedspladsen.

Her blev der atter kastet med brandbomber, sten og chokgranater, mens begge sider beskylder hinanden for at gøre brug af snigskytter.

Samtidig er rabiate demonstranter torsdag morgen trængt ind i regeringskvarteret, hvor de er trængt igennem en barrikade foran parlamentet, rapporterer nyhedsbureauet Interfax.

Den tidligere parlamentsformand, Vladimir Litvin, siger til Interfax, at parlamentet nu bliver evakueret, samtidig med at alle møder torsdag og fredag er blevet aflyst på grund af de nye gadekampe.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst