Kikærtesalat

Med masser af hvidkål, porrer og peberfrugt.

Kikærter kan mere end humus og man kan endda tillade sig at skippe hele turen med iblødsætning o.s.v. ved at bruge de færdigkogte på dåse fra Biona. Uden at det går udover kvaliteten af den grund. Salaten fylder godt og kan sagtens udgøre det for et hovedmåltid, hvis man spiser en pæn portion. Nok til 3-4 personer Ca. 4 dl. kogte kikærter ¼ hoved hvidkål, skåret i papirtynde skiver 1 rød peber, skåret i små tern 1 porrer, snittet i små tern 2 fed hvidløg, skåret i papirtynde skiver eller ½ tsk. instant hvidløg 2 spsk ekstra jomfru olivenolie friskpresset saft og fintreven skræl af 1 økologisk citron ¼ tsk vaniljepulver Hav- eller stensalt Friskkværnet sort peber Sådan gør du Hvidkålet dampes ganske kort (2-2½ minut). Vend alle ingredienserne sammen og lad salaten trække mindst 15 minutter inden servering, men hellere et par timer. Lav nok til morgendagens madpakke.