Kiksecrumble - umnhhhhh

Med pærer og solbær.

Restaurant Kronborg Egholm Aalborg Kokken Kasper laver 12 retter Foto: Claus Søndberg

Restaurant Kronborg Egholm Aalborg Kokken Kasper laver 12 retter Foto: Claus Søndberg

Bund 200 gram digestive kiks (knuses i hånden i grove stykker) 200 gram havregryn 50 gram sukker 250 gram smør Smørret smeltes i en gryde, resten af ingredienserne røres i og lægges i bunden af en lille tærte form, husk også op ad siderne. Hviler i 45 minutter, gerne på køl. Fyld 500 gram friskost (f.eks. en Philadelphia) 100 gram sukker 1 dl fløde 2 æg 2 æggeblommer 1 spsk. mel 4 store pærer (skrælles og rives på rivejern) Alle ingredienser røres sammen til en jævn masse. Fyldet hældes i formen med kikse crumblen og bages i 45 min ved 180 grader. Derefter sættes det i køleskab. Solbær topping 2,5 dl æblejuice (gerne en god kvalitet, eksempelvis den økologiske fra Grønne Gaarden) 10 blade husblas 300 gram frosne solbær Fremgangsmåde Udblød husblas i vand. Juicen koges op, tages af blusset og solbærrene tilsættes. Knug husblassen godt i hånden og vend den i den varme masse. Lad den stå 15 minutter på køkkenbordet og dampe lidt af. Hæld derefter den lune æblegele over kiksecrumblen og køl kagen i cirka to timer, hvis du ellers kan vente så længe. Kagen kan sagtens laves dagen før.

Breaking
Bomberyddere tilkaldt efter brag i Aalborg
Luk