Udland

Kilde: Eksplosion høres i optagelse fra Sinai-fly

Alt var normalt indtil flyet havde været i luften i 24 minutter, viser data fra sorte bokse.

Data fra de sorte bokse om bord på det russiske fly, som styrtede ned i Sinai, tyder på, at det blev bombesprængt, siger kilder tæt på efterforskningen til AFP.

En kilde i Paris siger til det franske nyhedsbureau AFP, at en af de to sorte bokse viser, "at alt var normalt under flyvningen, absolut normalt, og så pludselig var der ingenting der".

- Dette viser, at flyet blev udsat for en "voldsom og pludselig" hændelse, siger kilden.

Russiske eksperter arbejder nu sammen med egyptiske havarieksperter med at analysere de to sorte bokse.

Ifølge AFP's kilder var alt normalt indtil begge de sorte bokse svigtede, efter at flyet havde været i luften i 24 minutter.

Den ene sorte boks er en såkaldt Flight Data Recorder (FDR). Den registrerer hastighed, højde, kurs, flyets hældning og andre faktuelle oplysninger om rejsen i længere tid op til styrtet.

Den anden sorte boks er en Cockpit Voice Recorder (CVR). Her optages al kommunikation mellem personalet i cockpittet og mellem piloterne og flyvelederen på landjorden.

En kilde tæt på efterforskningen har sagt til den franske tv-kanal France 2, at der kan høres en tydelig lyd af eksplosion under flyvningen.

Både de britiske og de amerikanske myndigheder har i de seneste døgn sagt, at det formentligt var en bombe, som var placeret af tilhængere Islamisk Stat, som forårsagede flykatastrofen.

Selv om de russiske myndigheder har været tilbageholdende med at nærme sig bombeteorien, godkendte den russiske præsident, Vladimir Putin, fredag, at alle flyvninger mellem Rusland og Egypten indstilles.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.