Udland

Kilde: Marokkaner sigtes for drabsforsøg i fransk tog

Myndighederne i Frankrig kæder skyderi i europæisk højhastighedstog sammen med terrorplaner.

Fransk politi har nu sigtet en 25-årig mand, der menes at stå bag et delvist mislykket angreb på passagerer i et højhastighedstog mellem Amsterdam og Paris fredag.

Det oplyser en kilde i det franske retsvæsen til nyhedsbureauet AFP.

Ayoub El Khazzani, som manden hedder, sigtes for drabsforsøg i relation til terror.

Derudover sigtes han for brud på våbenloven og for at "være del af en terrororganisation med det formål at planlægge en eller flere skadelige forbrydelser," hedder det angiveligt i sigtelsen.

Den marokkanske mand blev anholdt fredag aften i den nordfranske by Arras, efter at han var blevet overmandet af flere passagerer på toget til Paris.

Ifølge anklageren havde han foruden en AK-47-automatriffel også 270 patroner, en hobbykniv og en flaske benzin på sig.

Ifølge fransk lov skulle Ayoub El Khazzani senest tirsdag aften - fire døgn efter anholdelsen - præsenteres for en sigtelse, medmindre politiet fik en særlig tilladelse til at forlænge varetægtsfængslingen.

Den 25-årige Ayoub El Khazzani er oprindeligt marokkaner. De spanske myndigheder gjorde i februar sidste år den franske efterretningstjeneste opmærksom på, at han var islamisk ekstremist.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, siger, at oplysningerne fra Spanien medførte, at den 25-årige blev opført på en liste, så de franske myndigheder ville følge ham, når han kom til Frankrig.

Da den 25-årige har et spansk id-kort, har han nydt godt af den frie bevægelighed i de 26 lande, som udgør Schengen-zonen i Europa.

I Spanien blev det registreret, at han opfordrede til jihad i moskeer i byen Algeciras i Andalusien, hvor han også var kendt for at sælge hash.

Tre personer nåede at blive såret, inden gerningsmanden fredag blev overmandet af to amerikanske soldater og en britisk forretningsmand.

De har siden fået en æresmedalje overrakt af Frankrigs præsident, François Hollande.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.