Kilder i Paris: Anholdelse i Khashoggi-sagen var en fejl

Navne er blevet forvekslet, og den anholdte i Khashoggi-sag står til at blive løsladt, siger politikilder.

FILES-BAHRAIN-SAUDI-DIPLOMACY-RIGHTS-POLICE <i>Mohammed Al-Shaikh/Ritzau Scanpix</i>

FILES-BAHRAIN-SAUDI-DIPLOMACY-RIGHTS-POLICE Mohammed Al-Shaikh/Ritzau Scanpix

Det var en misforståelse, som lå til grund for anholdelsen af en mand i Khashoggi-sagen tirsdag. Det oplyser politikilder ifølge Reuters.

Den anholdte mand blev antaget for at være mistænkt i sagen om drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi.

Men politikilder siger nu, at navne er blevet forvekslet, og at den anholdte vil blive løsladt.

Den 33-årige mand blev ifølge medierapporter anholdt af politiet i Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris tirsdag.

På det tidspunkt blev det rapporteret, at det var et tidligere medlem af den saudiarabiske kongelige garde. En mand, som af FN var identificeret som en af Jamal Khashoggis drabsmænd.

Jamal Khashoggi blev slået ihjel på Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske storby Istanbul i oktober 2018.

Han havde skrevet en lang række kritiske artikler om den måde, som kronprinsen og kong Salman forvaltede deres magt i Saudi-Arabien. Han skrev blandt andet for Washington Post.

En amerikansk efterretningsrapport fastslog tidligere i år, at Mohammad bin Salman godkendte - og måske beordrede - drabet.

Ifølge Saudi-Arabien forholder tingene sig dog anderledes. Landet anerkender, at han blev dræbt i en "ulovlig operation", men mener samtidig, at gerningsmændene er fundet og retsforfulgt derefter.

I 2020 blev otte personer idømt mellem 7 og 20 års fængsel for drabet, men landet satte ikke navn på nogen af gerningsmændene.

Retssagen fik hård kritik fra FN og flere menneskerettighedsorganisationer, som hævdede, at hjernerne bag mordet stadig var på fri fod.

I en pressemeddelelse fra den saudiarabiske ambassade i Paris nægter landet, at den 33-årige skulle have været involveret i drabet.

/ritzau/Reuters