Udland

Kilder sår tvivl om koalitionsstyrker i Yemen

Kilder melder om et mindre antal udenlandske soldater på landjorden i Aden i Yemen. Saudisk koalition afviser.

Situationen i den sydlige havneby Aden i Yemen er søndag uklar med flere meldinger om, at der skulle være et mindre antal soldater fra den saudisk-ledede koalition til stede på landjorden.

En talsmand for koalitionen afviser over for Reuters, at der er indledt en større landoperation i Aden.

- Jeg kan forsikre om, at ingen koalitionsstyrker er gået ind på landjorden i Aden i dag, siger talsmanden, brigadegeneral Ahmed Asseri, til den saudiarabiske tv-kanal al-Ekhbariya.

Oplysningen om et antal soldater på landjorden kom blandt andet fra en af de sydlige militser, der kæmper mod houthierne.

Ali al-Ahmed, der er talsmand for militsen, sagde tidligere søndag til Reuters, at 40-50 arabiske specialstyrker deltager i kamp i området omkring Adens lufthavn.

Men den melding ændrede han senere på dagen, da det var konstateret, at der var tale om yemenitiske styrker - ikke specialstyrker, som var ankommet til Aden for at hjælpe lokale militser mod houthierne.

Brigadegeneral Ahmed Asseri tilføjer over for Reuters, at koalitionen fortsat hjælper i kampen mod Houthi-oprørere.

Han vil ikke kommentere, hvorvidt koalitionen har indsat specialstyrker i Aden, men han siger til den arabiske tv-station al-Jazeera, at "alle muligheder er åbne".

Tidligere meldte flere andre kilder også om, at et "begrænset" antal soldater fra den saudisk-ledede koalition var indsat i Aden for at støtte kampen mod oprørere.

- En begrænset koalitionsstyrke er gået ind i Aden, og en anden styrke er på vej, oplyser en yemenitisk regeringskilde, der ønsker at være anonym, til nyhedsbureauet AFP.

Regeringskilder i Yemen sagde også, at der er mindst 20 soldater fra den saudisk-ledede koalition på en rekognosceringsmission i Aden, skriver nyhedsbureauet AP ifølge flere internationale medier.

Senere på dagen sagde kilderne til AP, at der var yemenitiske soldater imellem, som gør tjeneste i de væbnede styrker i nogle af de golflande, der er en del af koalitionen.

En højt placeret kilde i en af de militser, der er loyal over for Yemens præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, sagde tidligere til AFP, at en udenlandsk styrke "vil begynde at hjælpe os i kampen" mod oprørere og styrker loyale over for den afsatte præsident Ali Abdullah Saleh.

Hvis oplysningerne, om at landstyrker er i kamp i Yemen, bekræftes, er der tale om en klar optrapning af konflikten i Yemen.

Koalitionen med Saudi-Arabien i spidsen har foretaget luftangreb mod Houthi-oprørerne og deres allierede siden 26. marts, men det er første gang, at der er meldinger om udenlandske soldater på landjorden i Yemen.

Den saudisk-ledede koalition har hidtil ikke villet udelukke, at det kan komme på tale at indsætte landstyrker som opfølgning på luftangrebene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.