Danmark

Killing eller gammel hankat? Her er fordelene

Sådan vælger du dit næste kæledyr

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

DANMARK:Katte og hunde er ofte meget mere end kæledyr. De er en del af familien med deres egne, særlige behov, der skal tages hensyn til.

Det kan derfor være en stor beslutning at påtage sig ansvaret for de søde dyr - og ikke mindst vælge det rette dyr, som kan passe ind i familiens hverdag.

Dyrenes Beskyttelse oplever en stigende interesse fra danskere, der ønsker at finde det nye familiemedlem på et af foreningens internater. Historien om, at ens kæledyr tidligere har været i nød og kommer fra et internat, er vigtig for mange.

Antallet af videreformidlede dyr er ifølge Dyrenes Beskyttelse steget med 35 procent på to år.

Kæledyr koster penge

Og hvis man også selv overvejer at hente Fido på et internat, bør man gøre sig nogle bestemte overvejelser, mener Jens Jokumsen, som er projektleder for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

- Man skal være forberedt på, at det dyr, man har udset sig, ikke nødvendigvis er det dyr, du kommer hjem med. Vi gør et stort arbejde ud af at sikre, at det er det rigtige dyr, som ejeren kommer hjem med, siger Jens Jokumsen.

Dyr og familie skal passe sammen, derfor bliver man også udspurgt godt, inden man får et dyr med hjem.

- Et kæledyr koster penge. Har I råd til foderet og dyrlægeregningerne? Har I plads til dyret i hjemmet, og kan I finde den tid, som er nødvendig for at kunne tilgodese dyrets behov? En hund er tidskrævende, fordi den skal luftes, men også en kat kan være tidskrævende, hvis den er langhåret og har behov for regelmæssig pelspleje, siger Jens Jokumsen.

Hele familien skal med

Når du vælger at hente dyret på et internat, skal du samtidig være forberedt på, at dit dyr kan have nogle ting med i bagagen, som du skal tage hensyn til.

Det kan være, at hunden har ”alene hjemme”-problemer, eller at katten ikke kan omgås børn. Ofte vil man opleve, at det er en anden kat, end den man har udset sig på nettet, som kommer med hjem, siger Janne Papillon fra Kattens Værn.

- Vi vil hellere have, at katten bliver på internatet lidt længere, end at den hurtigt kommer retur, fordi det ikke var det rigtige match. Derfor ser vi gerne, at hele familien er med, når katten skal vælges, siger Janne Papillon.

For nogen vil det komme som en overraskelse, at de risikerer at blive afvist på internatet.

- Men det gør vi af hensyn til dyret, så det ikke risikerer at blive en vandrepokal. Det første sted, hvor dyret kommer hen, skulle gerne være der, hvor dyret kan være resten af dets liv, siger Jens Jokumsen.

Killing eller ældre kat

Det spørger de dig om på internatet:

- Hvor bor du? Bor du i lejlighed eller hus med have? Har du haft dyr før? Skal det være en killing, eller var det bedre med en lidt ældre kat?

Nogle vil gerne have en hvalp eller killing, de kan præge, men er du selv pensionsmoden, er livlige dyrebørn måske ikke det bedste.

Du kan ofte finde og se dit næste kæledyr på nettet. Både Kattens Værn og Dyrenes Beskyttelse bruger de sociale medier til at videreformidle dyr til deres nye ejere.

Men vær forberedt på, at katten på afhentningsdagen måske ikke vil med dig hjem. Og så skal du måske vælge den røde i stedet for den sorte kat.

Kilder: Dyrenes Beskyttelse, Kattens Værn

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.