Kim Henningsen nægter sig skyldig i Se og Hør-sagen

Politiet har sigtet den tidligere chefredaktør på Se og Hør Kim Henningsen, men han nægter sig skyldig.

Den tidligere chefredaktør på Se og Hør Kim Henningsen nægter sig skyldig i politiets sigtelse i Se og Hør-sagen, efter at han torsdag blev præsenteret for sigtelsen og fik ransaget sit hjem.

Det oplyser Kim Henningsens advokat, Kåre Pihlmann, i forhold til sigtelsen for medvirken til at bruge fortrolige oplysninger fra den såkaldte tys-tys-kilde hos Nets.

- Han nægter sig skyldig i politiets sigtelse, og nu afventer vi politiets papirer, siger Kåre Pihlmann til Ritzau.

Advokaten venter på, at politiet sender hele sagen over, så de kan se nærmere på politiets grundlag for sigtelsen.

Politiet dukkede op hos Kim Henningsen omkring klokken 8.30 torsdag morgen, hvor de ransagede adressen.

- Det var meget kortvarigt, omkring 10 minutter, og det hele forløb udramatisk, siger advokaten.

Københavns Vestegns Politi har torsdag anholdt og sigtet den tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup i sagen. Henrik Qvortrup er nu løsladt, men skal torsdag klokken 15.45 afhøres af politiet.

Kim Henningsen, der var chefredaktør på Se og Hør fra 2009 til 2013, har på grund af sygdom ikke været anholdt, og det er endnu uvist, hvornår han skal afhøres.

De to chefredaktører er sigtet for medvirken til overtrædelser af flere paragraffer i straffeloven og markedsføringsloven.

- Ved som redaktører på Se og Hør i et større antal tilfælde at have formået en tidligere IBM-ansat med adgang til data hos Nets til uberettiget at have skaffet sig adgang til andre personers oplysninger hos IBM og Nets, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Og mod betaling af et større beløb at udlevere de to firmaers forretningshemmeligheder i form af en række kendte personers kreditoplysninger til ansatte på Se og Hør, lyder politiets anklage.

Politiet har tidligere sigtet Aller som "juridisk person" i sagen og ransaget medievirksomhedens kontorer. Også forfatteren til bogen "Livet, det forbandede", tidligere Se og Hør-journalist Ken. B. Rasmussen, har tidligere fået ransaget sit hjem af politiet og er blevet afhørt og sigtet i sagen.

Henrik Qvortrup var chefredaktør på Se og Hør fra 2002 til udgangen af 2008. Selv har han tidligere via sin advokat, Anders Németh, erklæret sig uskyldig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst