Kim Jong-un og Donald Trump ankommer til topmøde

Både den amerikanske præsident og Nordkoreas leder er søndag ankommet til Singapore til historisk topmøde.

USA's præsident, Donald Trump, ankom søndag eftermiddag dansk tid til Singapore forud for topmødet med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, på tirsdag. Foto: Jonathan Ernst/Reuters

USA's præsident, Donald Trump, ankom søndag eftermiddag dansk tid til Singapore forud for topmødet med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, på tirsdag. Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Søndag 14.21 dansk tid er den amerikanske præsidents fly, Air Force One, landet i Singapore. Flyet har fragtet USA's præsident, Donald Trump, til et historisk topmøde om Nordkoreas atomprogram.

Her skal han holde et møde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un. De to ledere har planlagt et møde tirsdag. Aldrig før har lederen af Nordkorea og en siddende amerikansk præsident mødtes.

Air Force One kommer søndag direkte fra et G7-topmøde i Quebec i Canada efter en flyvetur på 20 timer. Donald Trump steg af Air Force One ned på lufthavnen Paya Lebars asfalt.

Her blev han mødt af Singapores udenrigsminister, Vivian Balakrishnan. Dermed gentog han samme ankomstritual, som Kim Jong-un timer tidligere var igennem, da han ankom.

Den nordkoreanske leder kørte herefter med eskorte og to store nordkoreanske flag på kølerhjelmen ned til luksushotellet St. Regis Hotel.

Senere søndag er han blevet budt velkommen af Singapores premierminister, Lee Hsien Loong.

- Hele verden har øjnene rettet mod dette historiske topmøde mellem (Nordkorea, red.) og USA og er taknemmelig for, at vi gennem din indsats var i stand til at fuldføre forberedelserne til topmødet, sagde Kim Jong-un til Lee Hsien Loong gennem en tolk.

Topmødet bliver fulgt af 3000 journalister, der er flokkedes til Singapore. De vil alle følge, hvad resultatet af topmødet bliver.

Det er ifølge nyhedsbureauet AP uklart, præcis hvad målet ved mødet er. Nordkorea har givet udtryk for, at landet er klar til at lave en aftale om hele dets atomarsenal, hvis det kan få tilstrækkelige garantier og goder den anden vej.

AP antager, at Nordkorea blandt andet vil kræve, at amerikanske soldater forlader den koreanske halvø. Her har de befundet sig siden de trådte ind på sydkoreansk side i borgerkrigen.

I 1953 blev parterne enige om en våbenhvile, men en fredsaftale er aldrig indgået. Derfor er Nordkorea og Sydkorea formelt set stadig i krig.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.