Faldskærmsudspringer slået ud af kurs - ramte tilskuer ved Kimbrerfest

Mand kørt til undersøgelse på skadestuen efter at være blevet ramt af faldskærmsudspringer

Henrik Strømgaard
Arkivfoto
9. september 2018 18:29 - Opdateret 9. september 2018 20:33

AARS: Afslutningen på Kimbrerfesten i Aars søndag eftermiddag blev skæmmet af et uheld, da en tilskuer blev ramt af en faldskærmsudspringer, der blev slået ud af kurs.

Fem medlemmer af Nordjysk Faldskærmsklub skulle demonstrere faldskærmsudspring som en del af festen, og klubformand Søren Schmidt Due-Hansen fortæller, at forholdene ellers var gode til faldskærmsudspring.

- Vi havde den rigtige vind, og landingsområdet var også fint. Men vi blev så ramt af turbulens. Det er sort uheld, lyder det fra Søren Schmidt Due-Hansen.

Formand for Kimbrerfesten Karl Lausten var vidne til episoden og så først tre faldskærmsudspringere lande helt perfekt på det område, der var afsat dertil.

- Men så kom de to sidste, og da de skulle vende for at komme op mod vinden, blev de ramt af turbulens. Så i stedet for at glide hen over vores tivoli frem mod landingspladsen, faldt de nærmest lodret ned, fortæller Karl Lausten.

Den ene faldskærmsudspringer fik styret hen til et område uden personer. Den anden undgik lige akkurat en vogn i tivoli - ifølge Karl Lausten - men i stedet ramte han en mandlig tilskuer i hovedet.

- Der var tre samaritter 20 meter derfra, så de var fremme i løbet af 0,5 og fik hjulpet manden og tilkaldt en ambulance. Det blev håndteret professionelt, men ulykken er jo altså sket, siger Karl Lausten.

Den uheldige tilskuer blev kørt på skadestuen. Søndag sidst på eftermiddagen havde Kimbrerfestens formand ikke hørt nærmere om mandens tilstand. Vagtchefen ved Nordjyllands Politi havde heller ikke nærmere oplysninger herom søndag aften.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...