Kimbrerfestløb ad nye stier

Arbejde med omfartsvej tvinger arrangørerne til at justere ruterne, når det onsdag går løs med løb nr. 35

De senere år har Kimbrerfestløbet samlet op mod 1400 deltagere, og det håber arrangørerne også vil være tilfældet onsdag 7. september. Arkivfoto
Aars 1. september 2016 06:40

AARS: Når Kimbrerfestløbet 2016 skydes i gang onsdag 7. september, er det 35. gang, sensommerens byfest i Aars indledes med et motionsløb.

Meget er sket siden det første løb, og Kimbrerfestløbet fortsætter med at udvikle sig.

I år er der således justeret på ruterne. Nu løbes der ad Peder Stubsvej helt ud til Hans Egedes Vej, hvor ruterne deles første gang, og siden deles de igen ved Gyvellunden.

Ruteændringerne skyldes forskellige forhold - bl.a. den nye omfartsvej, fortæller en af løbsarrangørerne, Lars Bjørn.

Som de foregående år vil der være start og mål på Kimbrertorvet ud for Jutlander Bank - og ikke ved Aars Skole, som falske forlydender ellers vil vide.

Når løberne passerer mållinien, registreres tiden helt automatisk ved hjælp af chipteknologi, fortæller Karina Mathiasen fra Jutlander Bank.

Banken står sammen med Aars Trim Motion og St. Binderup Orienteringsklub for den praktiske afvikling af Kimbrerfestløbet.

Hovedgaden i Aars vil, mens løbet står på, være spærret for trafik, så deltagerne ikke skal løbe slalom mellem bilerne.

Ambitionen hos løbsarrangørerne er igen i år at nå op i nærheden af 1400 deltagere, og som sædvanligt er det den regerende "Årets Kimbrer", der affyrer startskuddet.

Der er præmier til hurtigste mand og hurtigste kvinde på begge ruter og til alle gruppevindere. Der er desuden pokal til største skolehold, største firmahold og største foreningshold.

Endelig er der også et meget stort antal lodtrækningspræmier, skænket af forretningsdrivende i Aars-området.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...