Kina advarer: Sydkinesisk Hav kan blive "vugge for krig"

Domstol afviser, at Kina har krav på del af Det Sydkinesiske Hav. Men nu gør Kina også krav på luftrum.

Udland 13. juli 2016 09:40 - Opdateret 13. juli 2016 11:08
Selv om en international domstol tirsdag har afvist, at Kina har krav på en omstridt del af Det Sydkinesiske Hav, fortsætter Kina sine aktiviteter i området.

Til reportere i Beijing siger den kinesiske viceudenrigsminister, Liu Zhenmin, at Kina også "har retten" til at etablere en såkaldt fly-forsvars-identifikations-zone (ADIZ) over selv samme område, skriver AFP.

Et sådant område vil kunne give kinesisk militær autoritet over for fremmede fly i området. Kina har lavet en lignende flyzone i den østlige del af Det Kinesiske Hav i 2013, der gælder for Japan, USA og dets allierede.

- Om vi er nødt til at etablere en sådan zone i Det Sydkinesiske Hav afhænger af de niveauer af trusler, som vi oplever, siger Liu Zhenmin.

Det var Den Faste Voldgiftsret, der har hjemme i Haag, der tirsdag fastslog, at Kina ikke har krav på et omstridt område af det Sydkinesiske Hav, hvor landet har aktiviteter.

Flere andre stater, heriblandt Vietnam og Filippinerne, gør også krav på dele af farvandet, ligesom USA har store interesser i området. Det var således Filippinerne, der rejste sagen i 2013.

Til reporterne udtrykte den kinesiske vicepræsident stor vrede over Voldgiftsrettens afførelse og advarede mod at gå imod Kinas historiske ret til området.

- Gør ikke Det Sydkinesiske Hav til en vugge for krig, siger Liu Zhenmin, og kalder samtidig dommen for spild af papir.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...