Udland

Kina går hårdt i rette med Clinton

Beijing retter en usædvanlig hård kritik mod Hillary Clintons erklæringer om Syrien og Kinas rolle.

Kina går hårdt i rette med Clinton

Kina kalder udtalelser fra den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, om kinesernes og russernes rolle i Syrien for "uacceptable", og de beskylder Washington for "bagvaskelse" af den kinesiske politik.

Clinton skærpede fredag tonen over for Rusland og Kina, da hun ved et internationalt møde om Syrien i Paris erklærede, at de to stormagter blokerer for det internationale samfunds forsøg på at løse konflikten i Syrien.

- I forhold til problemerne i Syrien er Kinas politik fair og konstruktiv, og det bidrager til de diplomatiske bestræbelser, siger talsmanden for det kinesiske udenrigsministerium, Liu Weimin, som siger, at ethvert ord, som "bagvasker eller sår splid mellem Kina og andre lande, vil være forgæves" .

I sine bemærkninger til Syriens Venner sagde Clinton, at situationen kun kan ændres, hvis de omkring 100 lande, der deltog i mødet i Paris, alle "hurtigt og direkte gør det klart over for Rusland og Kina, at de to lande vil komme til at betale en pris for at standse fremskridt - for at blokere det."

Rusland og Kina har gentagne gange brugt deres vetoret i FN's Sikkerhedsråd til at blokere for resolutioner, der ville opfordre præsident Bashar al-Assad til at opgive magten i Syrien.

Hillary Clinton efterlyste fredag en ny og skarp FN-resolution.

- Vi bør gå tilbage til Sikkerhedsrådet og bede om en resolution, der får reelle og omgående konsekvenser inklusive sanktioner mod Syrien, sagde hun og tilføjede, at Rusland og Kina må komme ud af deres isolation og støtte det syriske folks ønsker.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.