Teleselskaber

Kina-ordre lover godt for Dantherm

Verdens største teleselskab har bestilt nødstrømsanlæg i Hobro

Salgsdirektør Claus Munkholm, Dantherm Power: - Vores anlæg skal opstilles lige fra det iskolde nord til det varme syd.

Salgsdirektør Claus Munkholm, Dantherm Power: - Vores anlæg skal opstilles lige fra det iskolde nord til det varme syd.

HOBRO:Nødstrøms-anlæg til mobil-sendemaster skal bare fungere. Det gælder også i Kina. Derfor har verdens største teleselskab China Mobil netop bestilt 50 anlæg hos Dantherm Power i Hobro, der er verdens førende producent af nødstrømsanlæg baseret på brint-drevne brændselsceller.

Ordren rummer særdeles spændende perspektiver for Dantherm Power. Det kinesiske marked er enormt. China Mobil har 670 millioner abonnenter, og selskabet har tusindvis af master fordelt over det kæmpestore land.
- Vi har tidligere leveret enkelte test-anlæg til China Mobil, men det er første gang, selskabet laver så stor en udrulning. Vores anlæg skal opstilles lige fra det iskolde nord til det varme syd, og de skal testes gennem 3-6 måneder. Når den periode er gået, håber vi at have høstet de erfaringer, der skal til for at kunne fortsætte samarbejdet, siger Claus Munkholm, salgsdirektør på Dantherm Power.
Brændselsceller baseret på brint har flere fordele frem for traditionelle generatorer baseret på diesel. De fungerer selv i ekstrem kulde, og de larmer og sviner ikke, hvilket kan være et væsentligt konkurrenceparameter i tæt bebyggede områder.
Ordren til Kina kommer på et tidspunkt, hvor Dantherm Power allerede er i stærk vækst. Medarbejderstaben er i øjeblikket 46 og vil vokse yderligere i år - uanset om der følger flere ordrer fra China Mobil eller ej.
Der er i dag omkring fire millioner mobil-sendemaster rundt omkring i verden, og de er alle forsynet med nødstrømsanlæg. Blandt Dantherm Powers største eksportmarkeder er Canada og Rusland, hvor ekstrem kulde er et afgørende argument for at vælge brint frem for diesel.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.