Kina revser Romney: Stop grundløs kritik

Kineserne advarer amerikanske politikere mod at sætte forholdet mellem de to magtfulde lande over styr.

Udland 1. september 2012 06:57 - Opdateret 1. september 2012 06:57

Kina revser Romney: Stop grundløs kritik

Republikanernes præsidentkandidat, Mitt Romney, blev mødt med stående bifald og jubelbrøl, da han torsdag holdt sin tale på partiets konvent i Florida.

Men brede smil og klapsalver er der langt fra hos styret i Kina, som lørdag langer ud efter Mitt Romney og alle andre amerikanske politikere. Kineserne opfordrer de folkevalgte i USA til "at stoppe deres grundløse beskyldninger" mod landet.

- Alle amerikanske politikere - uanset parti - bør se på Kinas udvikling på en objektiv og rationel måde, sætte sig ordentligt ind i forholdet mellem USA og Kina og stoppe de grundløse beskyldninger mod Kina.

- Politikerne må stoppe med at blande sig i indre anliggender og gøre mere for at fremme gensidig tillid mellem USA og Kina, siger en talsmand for styret i Beijing ifølge det statsdrevne kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Romney brugte ikke meget tid på Kina i sin tale på konventet. Men præsidentkandidaten har tidligere sagt, at han vil lægge en hård kurs over for Kina, hvis han overtager magten i USA.

- Det er på høje tid, at han (Romney, red.) dropper hans "skyd-skylden-på-Kina-retorik", som ofte er dukket op på hans valgturné i de sidste måneder, skrev Xinhua onsdag.

Romney har i løbet af valgkampen kritiseret præsident Barack Obama for ikke at føre en skrap nok linje over for lande som Kina og Iran.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...