Udland

Kina revser Romney: Stop grundløs kritik

Kineserne advarer amerikanske politikere mod at sætte forholdet mellem de to magtfulde lande over styr.

Kina revser Romney: Stop grundløs kritik

Republikanernes præsidentkandidat, Mitt Romney, blev mødt med stående bifald og jubelbrøl, da han torsdag holdt sin tale på partiets konvent i Florida.

Men brede smil og klapsalver er der langt fra hos styret i Kina, som lørdag langer ud efter Mitt Romney og alle andre amerikanske politikere. Kineserne opfordrer de folkevalgte i USA til "at stoppe deres grundløse beskyldninger" mod landet.

- Alle amerikanske politikere - uanset parti - bør se på Kinas udvikling på en objektiv og rationel måde, sætte sig ordentligt ind i forholdet mellem USA og Kina og stoppe de grundløse beskyldninger mod Kina.

- Politikerne må stoppe med at blande sig i indre anliggender og gøre mere for at fremme gensidig tillid mellem USA og Kina, siger en talsmand for styret i Beijing ifølge det statsdrevne kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Romney brugte ikke meget tid på Kina i sin tale på konventet. Men præsidentkandidaten har tidligere sagt, at han vil lægge en hård kurs over for Kina, hvis han overtager magten i USA.

- Det er på høje tid, at han (Romney, red.) dropper hans "skyd-skylden-på-Kina-retorik", som ofte er dukket op på hans valgturné i de sidste måneder, skrev Xinhua onsdag.

Romney har i løbet af valgkampen kritiseret præsident Barack Obama for ikke at føre en skrap nok linje over for lande som Kina og Iran.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst