Udland

Kina støtter plan om jernbane fra Peru til Brasilien

Planer om jernbane fra Perus kyst gennem Andesbjergenne og frem til Brasiliens kyst bliver nøje undersøgt.

Kina og Peru er nået til enighed om at undersøge mulighederne for at bygge en 5300 kilometer lang jernbane fra Peru til Brasilien, skriver det officielle kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Målet er at få reduceret fragtomkostninger for korn og mineraler, som eksporteres til Asien. Samtidig indebærer planen en solid og tiltrængt oprustning af jernbanenettet i Sydamerika.

Jernbanen skal ifølge planen gå fra Perus kyst gennem Andesbjergenne og frem til Brasiliens kyst på den anden side af kontinentet.

Kina er villig til at både at investere penge og arbejdskraft i projektet.

Aftalen om at udrede projektet blev indgået under et møde i Beijing fredag mellem Kinas premierminister, Li Keqiang, og Perus præsident Ollanta Humala.

Li opfordrede efter mødet til et udvidet samarbejde om jernbaneprojektet med støtte fra olieindustrien, mineindustrien, landbruget, skovindustrien og fiskerindustrien.

Humala gjorde det klart, at projektet kun kan blive til noget, hvis Kina går ind i det.

I januar lovede den kinesiske præsident, Xi Jinping, at Beijing ville foretage investeringer i Sydamerika for 250 milliarder dollar (omkring 1700 milliarder kroner) gennem de næste 10 år som led i det energihungrende Kinas ønske om a vinde indflydelse i en region, som længe har været domineret af USA.

Li indgik i denne uge foreløbige aftaler med Brasilien om køb af brasilianske passagerfly, ligesom et eksportforbud mod brasilianske oksekød blev ophævet i Kina.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.