Udland

Kina truer Filippinerne med modangreb i omstridt hav

Retorikken er hård mellem naboerne i Det Sydkinesiske Hav, hvor der kan være store forekomster af olie.

Kina truer Filippinerne med modangreb i omstridt hav

Filippinerne trues med et "modangreb" i Det Sydkinesiske Hav, hvis den asiatiske østat fortsætter med at provokere Kina i det omdiskuterede og ressourcerige havområde, hvor mange nationer har territoriale krav.

Den åbenlyse advarsel, som kan læses lørdag på forsiden af det statskontrollerede kinesiske dagblad People's Daily, kommer samtidig med et ministermøde for lande i regionen, der finder sted i Brunei.

Her skal man forsøge at finde nogle spilleregler i Det Sydkinesiske Hav, hvor der ud over maritime handelsruter og fiskeområder findes potentielt enorme forekomster af olie og gas.

Både Kina og Filippinerne har territoriale krav i området, og i sidste uge sendte Filippinerne nye soldater og forsyninger til et omstridt koralrev. Det er blevet kaldt en "ulovlig besættelse" af magthaverne i Beijing.

Kina har selv været aggressiv i sit krav på store dele af havområdet, og det har anstrengt forholdet ikke bare til Filippinerne, men også Vietnam, der også mener at have suverænitet over en del af Det Sydkinesiske Hav.

Taiwan, Brunei og Malaysia gør også krav på flere dele af havområdet. USA følger striden tæt og forsøger at få Kina til at frasige sig noget af kontrollen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.