Kinas OL-trænere går i panik over kødforbud

Ifølge kinesiske trænere har det konsekvenser, at deres atleter ikke får nok kød.

Kinas OL-trænere går i panik over kødforbud

Frygten for at kinesiske atleter i tiden op til de olympiske lege skal sætte tænderne i et clenbuterol-befængt stykke kød, har fået landets sportsministerium til at forbyde udøverne at spise kød uden for deres træningslejre.

Forbuddet, der skal minimere risikoen for at blive dømt for doping, har imidlertid haft den beklagelige konsekvens, at atleterne ikke har energi til at præstere frem mod OL i London, mener deres trænere.

- Der har været en markant nedgang i deres styrke og kondition, siger volleyball-træneren Yu Juemin, efter de kvindelige spillere har tabt fire kampe på stribe.

- Vi har jo ikke turdet spise kød, når vi har forladt træningslejren, siger Yu Juemin.

Volleyball-kvinderne har efter sigende levet uden kød i tre uger.

Forbuddet mod kødprodukter fra det kinesiske sportsministerium kommer efter en advarsel fra det internationale antidopingagentur (Wada) udstedt i november sidste år om forurenet kød i Kina og Mexico.

En talsmand for 196 af de kinesiske atleter sagde for nylig, at ingen af dem havde spist svinekød - en populær kinesisk spise - i 40 dage, og at de i stedet har spist fisk og proteinpulver.

Kina har været plaget af fødevareskandaler i de seneste år, og sidste år idømte en kinesisk domstol syv mennesker fængselsstraffe og afsagde flere betingede dødsdomme for at sælge clenbuterol til landmænd.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.