Kinas præsident lander klokken 17

Kinas statsoverhoved, Hu Jintao, ankommer til Kastrup lufthavn i København sen eftermiddag.

Kinas præsident lander klokken 17

Den kinesiske præsident, Hu Jintao, ankomst til Danmark vækker en del postyr. Nu viser det sig, at han kommer lige tids nok til en god gang dansk aftensmad.

Han lander nemlig i Danmark klokken 17, oplyser udenrigsministeriet overfor Ritzau.

- Vi regner med, at præsident Hu Jintao ankommer omkring klokken 17, siger Anette Lassen, der er viceprotokolchef i udenrigsministeriet.

Under besøget kan det kinesiske statsoverhoved se frem til et besøg om bord på kongeskibet Dannebrog.

Desuden får han mulighed for at se Den Lille Havfrue, et eventyr som er særligt populær i Kina.

Dansk Industri og eksperter gnider sig i hænderne over det kinesiske statsoverhoveds besøg i det lille eventyr land, Danmark.

Ifølge handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) kan danske virksomheder nemlig tjene op til 18 milliarder på de aftaler, der bliver skrevet under på, mens Hu Jintao er i Danmark.

I lufthavnen er der en mere afslappet stemning, end når den amerikanske præsident eller udenrigsminister ankommer.

Når USA melder deres ankomst i Danmark lukkes luftrummet over lufthavnen og Secret Service overtager ansvaret for sikkerheden, men det er ikke tilfældet, når den kinesiske præsident ankommer.

Præsidenten bor på hotel og ikke på Amalienborg, som ellers er kutyme, når dronning Magrethe har gæster på besøg.

I anledning af den kinesiske præsidents besøg oversættes Kongehuset.dk til kinesisk, som er verdens mest talte sprog. Hjemmesiden findes i forvejen på dansk, engelsk og fransk.

Den kinesiske præsident er kendt for ikke at udtale sig til pressen. Han er meget kontrolleret og privat, men det siges, at han godt kan lide bordtennis og selskabsdans, og at han klipper papirklip, som er gammel skik i Kina.

/ritzau/