Danmark

Kinesere vil købe økomælk af danske bønder

Arla begynder at eksportere økologisk mælk til Kina i begyndelsen af det nye år.

Kinesere vil købe økomælk af danske bønder

Den danske mejerigigant Arla satser nu på at opbygge en stor eksport af økologiske mejerivarer til Kina, skriver Jyllands-Posten.

40 danske økologer, der alle er andelshavere i Arla, har den seneste måned haft besøg af de kinesiske økologimyndigheder, som skal certificere hver enkelt landbrugsbedrift, der herefter bliver godkendt Kina-leverandør.

De 40 bedrifter kan potentielt levere op til 70 millioner liter mælk til Kina årligt.

- Økologi er i vækst i Kina. En række skandaler, der har involveret lokale fødevarer, har fået især de velhavende forbrugere i storbyerne til at interessere sig for fødevaresikkerhed og kvalitet, fortæller koncerndirektør i Arla, Tim Ørting Jørgensen, til Jyllands-Posten.

- Mange kinesiske forældre vil betale en høj pris for sikre fødevarer til deres børn. I den sammenhæng står økologiske mejerivarer fra vesten som det ypperste produkt, siger han.

En liter langtidsholdbar konventionel mælk fra Vesten sælges for 18-25 kroner i Kina, og økologisk mælk vil blive noget dyrere.

Arla begynder at afskibe langtidsholdbar økologisk mælk fra Danmark til Kina i foråret 2013, skriver avisen.

I første omgang vil mælken formentlig blive forarbejdet i Danmark, men på lidt længere sigt vil produktionen foregå på et af Arlas store mejerier i Nordtyskland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.