Danmark

Kineserne skal lære at spise øko-dansk

Fødevareministeren håber, at konstant succes for dansk øko-eksport i Europa breder sig til kæmpemarkedet Kina.

Kineserne skal lære at spise øko-dansk

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) er stolt over den fortsatte økologiske eksportfremgang på et tidspunkt, hvor krisen i verdensøkonomien ellers har givet væksten på mange andre områder en hård mavepumper.

- Det viser, at grøn omstilling betaler sig.

- Derfor sætter vi ekstra turbo på økologieksporten gennem penge til udvikling af nye økologiske produkter og eksportfremmende initiativer, der er en del af regeringens Økologisk Handlingsplan, siger fødevareministeren.

I øjeblikket går langt det meste af den danske øko-eksport til andre EU-lande.

Men som led i arbejdet med at fremme eksporten uden for EU rejser fødevareministeren lørdag sammen med Landbrug & Fødevarer til Kina for blandt andet at sætte skub i salget af dansk økologi i verdens folkerigeste land.

Der blev sidste år solgt danske landbrugsvarer for knap 10 milliarder kroner til Kina. Men eksporten bestod primært af mink- og ræveskind for 7,5 milliarder og for 1,4 milliarder kroner griseører og -tryner, som er en højt elsket spise i Kina.

Et dansk gennembrud i Kina for højkvalitetsfødevarer, herunder økologi, har dermed hidtil ladet vente på sig.

Men det er håbet, at fremvæksten af en enorm kinesisk middelklasse med meget stor købekraft kan ændre på det billede.

- Dansk økologi på udenlandske tallerkner betyder både nye grønne job og grøn omstilling i Danmark.

- Derfor ser jeg frem til mine samtaler med den kinesiske landbrugsminister og den kinesiske fødevaresikkerhedsminister, så den voksende kinesiske middelklasse på sigt kan få adgang til gode danske øko-varer, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Regeringens Økologisk Handlingsplan 2020 har en række initiativer, der skal bidrage til eksport af økologiske varer og fordobling af det økologiske landbrugsareal.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.