Udland

Kinesisk mand renset for anklager 20 år efter henrettelse

En 21-årig blev i 1995 idømt dødsstraf for drab og voldtægt, men beviserne var utilstrækkelige, lyder det nu.

En 21-årig kinesisk mand er fredag blevet frikendt for voldtægt og drab. Manden blev dømt til døden for forbrydelserne i 1995. Problemet er, at mandens straf allerede er blevet eksekveret.

Det er Kinas højesteret, der har renset manden for anklagerne. Det er sket, fordi beviserne imod ham er utilstrækkelige, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den dømte, Nie Shubin, blev dømt for at have voldtaget og dræbt en kvinde i Kinas nordlige Hebei-provins. Han blev henrettet 27. april 1995.

I 2005 blev sagen dog taget op igen, da en anden mand erkendte, at han stod bag forbrydelsen. Det fik Nie Shubins familie til at kræve, at den kinesiske højesteret tog et nyt kig på retssagen.

- Fakta i sagen er uafklaret, og beviserne er utilstrækkelige, skriver Xinhua, Kinas statslige nyhedsbureau.

Tårerne strømmede ned ad kinderne hos de pårørende til Nie Shubin efter afgørelsen, og en video af familiens reaktion er blevet delt tusindvis af gange på det sociale medie Weibo.

Domstolen i Hebei, der var med til at dømme den 21-årige, undskylder over for familien. Den vil nu se på kompensation til familien. Samtidig vil der blive sat en undersøgelse i gang for at afdække domstolens rolle i sagen.

Uretmæssige henrettelser har flere gange vakt vrede i Kina. I 2014 blev en anden mand ligeledes frikendt for voldtægt og drab. Også han var allerede blevet henrettet, skriver Reuters.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.