Danmark

Kinesisk rigmand lun på H.C. Andersen-park

Investeringsfirma fra Kina besøger Odense, som håber på penge til eventyrpark baseret på det berømte bysbarn.

Kinesisk rigmand lun på H.C. Andersen-park

En stor kinesisk H.C. Andersen-investering kan være tættere på end nogensinde før.

I forrige uge var en delegation fra et større investeringsfirma - ejet af den kinesiske rigmand Huang Nubo - og China Development Bank på et diskret tredagesbesøg i Danmark, skriver Fyens Stiftstidende.

Heraf brugte kineserne én dag i Odense, eventyrforfatterens fødeby, som for længst har reserveret et stort grundareal til opførelsen af en temapark, der skal bygges op omkring det verdensberømte bysbarn.

Huang Nubo, der ejer et firma med speciale i at lave ferieparker med kulturelle temaer, har tidligere på året vist interesse for at investere i en H.C. Andersen-park i Danmark.

Det nylige besøg tyder på, at interessen er intakt, og ifølge Odenses borgmester, Anker Boye (S), tog kineserne glade fra den fynske hovedby.

- De kommer ikke og bruger tid på byen og mig, hvis ikke de gør sig reelle overvejelser om at investere. De var meget begejstrede for den autenticitet, som Odense kan tilbyde, siger borgmesteren til Fyens Stiftstidende.

Projektet om at opføre en forlystelsespark baseret på H.C. Andersens verdensberømte fortællinger har adskillige mislykkede forsøg på bagen.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) opfordrede for nylig private investorer og branchefolk til at tage fat på milliardprojektet, der bør være en "kæmpe park af internationale dimensioner", lyder det.

Den kinesiske delegation aflagde også Lolland og København et besøg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.