Udland

Kinesiske hackere angriber amerikansk storavis

Endnu et dagblad i USA har fået infiltreret computerne. Udenrigsministeren efterlyser internationale løsninger

Kinesiske hackere angriber amerikansk storavis

Den amerikanske avis The Wall Street Journal har været udsat for et angreb fra kinesiske hackere - blot dagen efter at computerne hos The New York Times også fik uventet besøg af it-spioner.

The Wall Street Journal mener, at hackerangrebet sandsynligvis havde til formål at overvåge de journalister, som dækker kinesiske nyheder.

Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, fortæller, at regeringen i USA på det seneste har oplevet en stigning i hackerangreb på statslige institutioner og private virksomheder. Og nu skal der strammes op.

- Vi er nødt til at gøre det klart over for alle - ikke bare over for kineserne - at USA nu vil gøre noget for at beskytte vores ministerier og private sektor mod denne form for ulovlig indtrængen, lyder det fra Hillary Clinton.

- Jeg ser gerne, at vi diskuterer det her i et internationalt forum, fordi alle er sårbare. Vi vil forsøge at presse lovgivning igennem, som vi ikke tidligere har haft held med, tilføjer udenrigsministeren.

Onsdag blev The New York Times udsat for et lignende hackerangreb, der menes at have forbindelser til Kinas militær.

De formodede kinesiske hackere har i de seneste fire måneder infiltreret avisens datasystem og stjålet de ansattes adgangskoder.

Angrebet har været særligt rettet mod avisens korrespondent i Shanghai, David Barboza. Han har for nylig i en artikelrække afsløret, hvordan den kinesiske premierminister, Wen Jiabaos, familie har tjent milliarder af dollar på forskellige forretningsaktiviteter.

Sikkerhedseksperter på New York Times har sagt, at angrebet kommer fra Kina, og at de metoder, som hackerne har brugt, minder om dem, som det kinesiske militær tidligere har været forbundet med.

De kinesiske myndigheder har afvist at være involveret i hackerangrebet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.