Slagterier

Kinesiske sælgere på dansk dannelsesrejse

Ticans to kinesiske ansatte har i den forløbne uge været i Danmark. Under besøget har de fået fag-kendskab, der gør det nemmere at afsætte svineskanker i Shanghai.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lynn Lin (tv) og Maggie Wan arbejder på at sælge Ticans produkter i Kina. De bor og arbejder i millionbyen Shaghai.Foto: Diana Holm

Maggie Wan og Lynn Lin arbejder til daglig som henholdsvis sales manager og sales coordinator for Tican. Men i stedet for at have kontor på havnefronten i Thisted med udsigt til Limfjorden, arbejder kvinderne på slagteri-koncernens kinesiske kontor, der har til huse i millionbyen Shanghai. I 2008 begyndte Tican at gøre sig nogle strategiske overvejelser om, hvilke markeder der kunne være fordelagtige at få. Med et tårnhøjt indbyggertal og en økonomi i eksplosiv vækst, var Kina ikke til at komme udenom. Maggie Wan og Lynn Lins arbejdsopgaver består i, at de holder styr på de mange containere fulde af kød som slagteriet eksporterer til Kina, sælger varerne og introducerer Tican til fremtidige kunder. - Mit job er at sælge både firmaet og dets produkter, siger Maggie Wan. Og uddyber: - Mange kinesiske kunder kender allerede Tican. Sammen med Danish Crown er Tican en af to store danske virksomheder, der leverer kød til landet. Mere kendskab hjælper Siden de landende i Billund Lufthavn mandag aften, har Maggie Wan og Lynn Lin set Ticans fabrikker i Ansager, Fjerritslev og Thisted, besøgt Aalborg Havn - hvor kødet bliver sendt af sted fra - og besøgt de kølerum, hvor nakkestege og svineskanker bliver opbevaret. - Besøget i Danmark gør, at vi kender Tican bedre, og det hjælper os, når vi skal sælge produkterne i Kina, siger Lynn Lin. I dagligdagen kommunikerer Shanghai-kontoret og Tican i Danmark primært via e-mail, derfor har der også været indlagt arrangementer af mere social karakter i deres program, så langdistancekollegerne kan lære hinanden lidt at kende. Onsdag måtte Maggie Wan, Lynn Lin, salgsdirektør Torben Nielsen og resten af salgs- og shippingafdelingerne smøge ærmerne op, da de blev sat til at skære kød ud og fjerne knoglerne på slagteriet i Thisted. Arbejder for fortsat vækst - Vi har oplevet vækst i Kina siden, vi etablerede Tican i Kina i 2008, fortæller salgsdirektør Torben Nielsen. - Især de billigere produkter har solgt godt. På langt sigt er det vores mål, at vi skal afsætte flere hovedudskæringer i regionen. Fremover sigter Tican efter at afsætte kød til fire forskellige typer kinesiske kunder: grossister, supermarkedskæder, restauranter og fabrikker. Alt det kød, slagteriet afsætter til Kina, er skåret på fabrikken i Thisted, da den i Fjerritslev endnu ikke er godkendt til at eksportere direkte til Kina. At få den godkendelse har længe været et mål, som Tican har arbejdet hen imod, fortæller Torben Nielsen.

Forsiden