Kinorevuen ser det digitale an

Bestyrelsen overvejer den voldsomme investering nøje, før man kaster sig ud i at købe en digital filmfremviser, som ikke mindst er dyr i drift.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kinorevuen i Skørping er nødt til fortsat at få de aktuelle film, mens de er aktuelle, hvis det overhovedet skal kunne betale sig at investere i digitaliseringen.

Det går den vej, ved de godt, men bestyrelsen i Kinorevuens Venner vil alligevel tænke sig rigtig godt om, før de investerer en lille million i en digital filmfremviser til biografen i Skørping. Det siger Erik Schuldt, formand for Kinorevuens Venner. - Vi er ikke helt så hurtige på aftrækkeren som nogle af vores kolleger blandt de mindre nordjyske biografer, blandt andre Løgstør Bio. Vi vil lige tænke os om og navigere i forhold til den biografpolitiske situation på landsplan, forklarer han. Begynder med digital lyd Kinorevuen har dog så småt taget hul på digitaliseringsprocessen ved at bestille nyt lydudstyr og et nyt lærred, som monteres i biografen midt i august i år. Det er en investering til 131.000 kr., som også Region Nordjyllands biografpulje og LAG Himmerland har støttet, mens Kinorevuen selv lægger 60.000 kr. til. Bekymret for driften Udfordringen med at købe en digital filmfremviser er ikke så meget investeringen i indkøbet på 700.000-800.000 kr. - Det er ikke noget problem. Vi har samlet en del penge sammen til det, og vi kan godt låne resten. Den anden udfordring er driften. Det gamle udstyr kan vi selv vedligeholde med en smørekande og en skruetrækker. Med den digitale teknologi er vi på herrens mark. Da er vi nødt til at ringe til en tekniker, der skal have 1500-2000 kr. i timen, forklarer Erik Schuldt. Og de dyrere driftsudgifter kan betyde, at man bliver nødt til at hæve billetpriserne. Læs mere i NORDJYSKE Stiftstidende, søndag.