Brønderslev

Kirke genopstår

Apostolsk Kirke har ligget øde hen i fem år

Der bliver igen liv i Apostolsk Kirke i Brønderslev. Privatfoto

Der bliver igen liv i Apostolsk Kirke i Brønderslev. Privatfoto

BRØNDERSLEV:For fem år siden var der ikke meget liv på Kirkevej i Brønderslev. I hvert fald ikke i kirken på Kirkevej, hvor den lille menighed på godt 10 personer kæmpede mod rygterne udefra.

”Kirken er død”. - Dette rygte opstod både på gaden og i de andre kirker i Brønderslev. At dreje nøglen for sidste gang var ganske rigtigt en af mulighederne på det tidspunkt, fortæller Morten Jensen, fra kirkens ledelse. Fra at have haft en menighed på omkring 70 kontakter, og et godt børnearbejde, var det svært at se hvordan udviklingen kunne vendes.

- Selv om at vi har været få i nogle år, så har der været en spire, som gennem årene har vokset sig større og større.

For mange år siden da kirken blev grundlagt i 1942, fik menigheden et ord fra Jobs bog ”Din fordums lykke skal synes ringe, din fremtid lykke skal blive såre stor”.

Men som årene gik, blev der ikke fokuseret dette, og bibelverset lå i mange år glemt og gemt blandt alle de andre sider i bibelen.

- Da menigheden var allerlængst nede i antal, på vej til at dø, mindede vi, den rest der var tilbage, Gud om dette ord i bøn.

Siden nedturen for seks-syv år siden er antallet af besøgende støt og roligt vokset sig op til de ca. 50-70 personer, der samles i dag. De første år samledes man kun to gange om måneden, det blev så udvidet til tre gange om måneden.

Den gang blev menigheden lagt under Apostolsk kirke i Aalborg, med henblik på en nyplantning.

Og i dag er der et helt andet liv på Kirkevej. Menigheden består i dag af mange nationaliteter bl.a. fra Uganda, DR-Congo, Kenya, Iran, Irak, Afghanistan, Kurdistan og mange flere forskellige tungemål er repræsenteret blandt de besøgende, og tiden er nu kommet til at ”Kirken på kirkevej” åbner dørene hver søndag.

- Der bliver forkyndt på dansk eller engelsk, forkyndelsen bliver tolket til swahili, persisk, kurdisk efter behov på nuværende tidspunkt. Alle er velkomne i et levende fællesskab som sprudler af liv med lovsang der virker styrkende og bekræftende af nærvær og samhørighed.

- Rygterne om kirkens død viste sig stærkt overdrevne – ellers er kirken i hvert fald genopstået, slutter Morten Jensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.