EMNER

Kirkefest godt begyndt

Der var trængsel i våbenhuset og forgangen. Her er det kirkens tre præster, Henriette Rosendal, Jens Dammeyer og Agnete Brink, der skåler for kirken med menighedsrådsformand Ulla Kürstein. Nederst til højre ses kirkens organist i de fleste af de 50 år, Hagberth Hou, som også var med ved indvielsen for 50 år siden. 
FOTO: Bent Bach

Der var trængsel i våbenhuset og forgangen. Her er det kirkens tre præster, Henriette Rosendal, Jens Dammeyer og Agnete Brink, der skåler for kirken med menighedsrådsformand Ulla Kürstein. Nederst til højre ses kirkens organist i de fleste af de 50 år, Hagberth Hou, som også var med ved indvielsen for 50 år siden. FOTO: Bent Bach

AALBORG:Vinen kom ind på et rullebord, så der kunne skåles behørigt, men først da formanden for menighedsrådet, Ulla Kürstein Jensen, havde budt velkommen til en uges festligheder i anledning af Hasseris Kirkes første 50 år. Og biskopper var der og præster og kordegne og menighedsrødder og sognebørn, som har været med i kortere og længere bidder af det halve århundrede, nogle såmænd hele vejen. Måske kender de endda hinanden bedst, når de ses fra nakken, som de plejer på årets søndage, men det hørtes nu ikke på den hyggelige snakken, da det formelle var forbi med præsentation af både et festligt program og en fornem bog, som tegner Årringe af kirkens liv i tiden og både beskriver det nære fra før og det nye, som står for. Ulla Kürstein Jensen causerede om kirken, der som base i et liv med sorger og glæder rager op og kan ses og høres i dagligdagen, og som viser hen til et fællesskab, som den selv både skaber og lever af. Det sidste understregede hun med blomster til de ildsjæle, som især har gjort en ekstra indsats for at give festen vingesus. Efter receptionen var der uropførelse i kirken af et rytmisk juleoratorium for ungdomskor og jazztrio, og i aftes dels foredrag i mødesalen om Kirken og kunsten, dels gospelkoncert i kirken.