Kirken er klar til genindvielsen

Prisen er ca. 6 mio. kr. til betaling over 10 år

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Søndag formiddag genindvies Thisted Kirke efter mange måneders lukning og en gennemgribende renovering til ca. 6 mio. kr., som menighedsrådet nu skal afdrage over de næste 10 år, idet pengene er lånt i stiftet. Dertil har man fået 300.000 kr. fra Augustinus Fonden, ligesom A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinneys Fond til Almene Formaal har betalt 205.000 kr. til en restaurering på Nationalmuseet af antependiet.

Selve kirkerummet fremstår nu med nykalkede vægge og hvælv. Der er sat ny energibesparende vinduer i, og de er fuget om. Kirken har videre fået nyt styringssystem på opvarmningen, der er lagt gulvvarme i den nederste del af skibet og i sideskibet, og så er der sat radiatorer op i Berregaards Kapel.

Også kirkebænkene fremstår som ny. De har fået ny farve, og det samme gælder hynder og knæfald, der er blevet ombetrukket. Da antependiet blev restaureret, har man valgt også at male altertavlens predella (fod) om. Men ellers har det historiske inventar i øvrigt ikke været en del af projektet, fortæller byggeudvalgets formand, Niels Christensen, der i dag har sin sidste dag som medlem af menighedsrådet.

Også lysekroner og lamper har været til gørtler for at blive frisket op, og der er kommet ny indirekte belysning i kor og nederste bue. Dertil har kirken nu fået digitale nummertavler, som også kan bruges i forbindelse med gudstjenester til at vise billeder m.v. Og endelig er der etableret et podium ved syddøren til kirkens Drenge-Mandskor. Dette er dog endnu ikke helt færdigudført til indvielsen i morgen.

Kirkens ny AV-system omfatter også en touch screen-informationstavle i våbenhuset med bl.a. historiske informationer om kirken.

W

thisted-kirke.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.