Kirken uddeler kondomer på festival

Unge får kondomer med Folkekirkens logo

Anders Sønderup
Præsterne Marie Petersen (tv) og Elisabeth Hildestad skifter kirken ud med festivalen i Nibe.
Nibe Festival 25. juni 2014 16:25 - Opdateret 12. juni 2017 16:07
NIBE: Folkekirken er vanen tro tilstede på Nibe Festival 2. til 5. juli med et kirketelt, hvor de unge døgnet rundt kan hænge ud, få en kop kaffe eller tale med en præst. Og som noget nyt i år: Få gratis kondomer med folkekirkens logo på.

- Vi er på en festival, og vi ved, at de unge drikker og har sex. Kirkens ærinde i den anledning er en opfordring til at passe på sig selv og hinanden,” forklarer ungdomspræst Marie Petersen. Sammen med sognepræst Elisabeth Hildestad koordinerer hun de 60 frivillige i kirketeltet.

Der er åbent i kirketeltet 24 timer i døgnet gennem hele festivallen. Der er altid en præst og to-tre frivillige på vagt. De unge kan komme frit i teltet og hænge ud, få en kop kaffe eller, hvis de har lyst, en snak med en præst. Præsterne beretter om mange samtaler om alt fra kærestesorger til dødsfald og problemer i familien. Ligesom man kan være festival-glad kan man også være festival ked af det. Der er en række andagter i løbet af dagen. Mellem kl. 16 og 17 er der fodvask, hvor præsten vasker festivalgæsternes fødder. Teltet er placeret i det område, hvor de unge ligger i telt.

Som noget nyt får hver dag et tema. Et af dem er kærlighed. Det er her kondomerne kommer ind. Der kommer også et tema om afsked den sidste dag, hvor et par urner placeres i teltet. Desuden er der hver dag konkurrence på det sociale medie Instagram, hvor dagens foto fra kirketeltet kåres og vinderen får biografbiletter.

Initiativet med kondomerne er nyt, og det samme er de to præster, Marie Petersen og Elisabeth Hildestad, ved roret. Aalborg Stift har nemlig fra i år opprioriteret tilstedeværelsen på Nibe Festival ved at lægge ansvaret for kirketeltet ind i de to præsters stillinger. Stiftet giver hvert år kr. 30.000,- til teltet og talrige menighedsråd giver frivillige bidrag.

Det er niende år i træk at kirketeltet er en del af musikfestivalen i Nibe. Det er den eneste musikfestival hvor folkekirken deltager med et fast telt

Tema: Nibe Festival

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...