Kirkerne skal have nyt liv og ny betydning

Landsbyen de 7 Sogne får 250.000 kr. til et udviklingsprojekt om folkekirkens rolle på landet

Anne-Mette Riis
Agerø Kirke foreslås i projektet at få status som naturkirke. Arkivfoto: Anne Mette Welling
Morsø 14. november 2016 12:39

SYDVESTMORS: Den folkekirkelige Udviklingsfond har bevilget 250.000 kroner til et udviklingsprojekt under titlen "Folkekirke og landsbyklynger - en undersøgelse af de fremtidige samarbejdsmuligheder - med Landsbyen de 7 Sogne som eksempelprojekt."

- Projektet skal undersøge mulighederne for, om landsbykirken - med både sine rum og sine mennesker - kan udfylde en funktion i de nye landsbyklynger, hvor faciliteter og aktiviteter i højere grad skal deles på tværs af landsbyer, fortæller Poul Erik Olsen, der er projektkoordinator.

Foreløbig har der været afholdt to workshops - det ene som et borgermøde og det andet som et møde med menighedsråd og medarbejdere, og herefter har arbejdsgruppen udarbejdet en plan for projektet. Arbejdsgruppen har desuden udarbejdet forslag til særlige profiler for de enkelte kirker. Nogle er allerede sat i gang i form af øgede børneaktiviteter i Hvidbjerg Kirke og indretning af Agerø Kirke til naturkirke.

Onsdag aften 23. november afholdes åben workshop i Karby Kuber. Provst Mette Moesgaard vil give et billede af landsbykirkernes virke på Mors, ligesom man kan høre om de tiltag, man har gjort i Harre og Rybjerg Sogne i Salling for at give kirkerne en særlig profil.

Projektet omfatter Redsted, Hvidbjerg, Agerø, Rakkeby, Tæbring og Karby kirker, som er underlagt tre forskellige menighedsråd.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...