EMNER

Kirkeværter i Hune viser rundt

I efterårsferien kan du få en lokalhistorisk indsprøjtning. Hune Kirke holder åbent hus.

Hune Kirke ligger smukt ved søen i den tidligere grusgrav. Nu er det muligt at få en rundvisning og få lært kirkens historie.
Arkivfoto: Martin Damgård

Hune Kirke ligger smukt ved søen i den tidligere grusgrav. Nu er det muligt at få en rundvisning og få lært kirkens historie. Arkivfoto: Martin Damgård

HUNE:- Kig ind. Den opfordring lyder fra menighedsrådet ved Hune Kirke, som har udvidet aktiviteterne i denne uge med vejkirke. Enhver, der har lyst, kan få en rundvisning og hører lidt om kirken. Der bydes også på en kop kaffe. Hune Kirke blev påbegyndt i 1100-tallet. Den har rod i egnen og historien. Det demonstreres i en linje, der begynder med en skulptur lavet af 6.500 år gammel moseeg, en syvarmet lysestage, der har sit udgangspunkt i Det gamle Testamente, og fortsat i våbenhusets runesten fra ca. år 1000. Kirkens træskærerarbejder er fra 1400-tallet, prædikestolen fra 1600-tallet og også kirkens inventar er næsten lige så gammelt bortset fra orglet. Til gengæld er Hune Sogns sognegård, Kirkeladen, splinterny. Den blev indviet for snart et år siden. Det var 10. december og biskop Søren Lodberg Hvas stod for indvielsen. Forinden var der festgudstjeneste og begge steder var fyldte af glade sognebørn i alle aldre. Sognet rummer også den lille Rødhus Kirke, som også mange turister søger til. Der er godt 1200 medlemmer af folkekirken blandt sognets ca. 1350 indbyggere. Normalt er kirken åben mellem klokken otte og klokken 16, men fra i dag og til og med fredag kan besøgende træffe kirkeværter hver eftermiddag mellem klokken 14 og klokken 16, oplyser menighedsrådet.